Skiltet som fraråder bading sto feilaktig oppe i finværet på Operastranda tirsdag. Bading frarådes imidlertid etter kraftig regn som det er ventet onsdag.

«Bading frarådes»-skilt på Operastranda

Slik forklarer bymiljøetaten skiltingen.

Publisert

Oslo kommune advarer etter kraftig regnvær mot bading i fjorden i ett døgn som følge av at mengder med tarmbakterier kan komme i vannet ved badeplassene.

Dette på grunn av at urenset kloakk kan gå ut i fjord og vassdrag når avløpsnettet ikke har kapasitet til å ta unna alt vannet når det kommer mye nedbør på en gang.

– Skal gi beskjed

Til tross for at det ikke hadde regnet stort dagen i forveien, sto skilt fra Oslo kommune med «bading frarådes» ved Operastranda tirsdag. 

kommunens hjemmeside står også badevannskvaliteten ved den populære badestranda mellom Operaen og Munch oppført som god med «tommel opp»-tegn.

– Det har blitt stående oppe ved en feil, men vi skal gi beskjed til vår entreprenør slik at det tas ned, opplyser pressevakt Bård Eion Flaen i bymiljøetaten til VårtOslo idet klokken nærmer seg 15.00 tirsdag.

– Særlig i nærheten av elveløp

Fra tidlig onsdag er det imidlertid gjeldende gult farevarsel for mye regn i blant annet Oslo, og budskapet fra bymiljøetaten er med det klart.

– Vi kan samtidig komme med en påminnelse om at det er meldt kraftig regnvær i morgen, onsdag, og at bading frarådes i et døgn i etterkant, spesielt på badesteder i nærheten av elveløp, understreker bymiljøetatens pressevakt.

Powered by Labrador CMS