Vokalist og gitarist i bandet Lazy Queen, Henrik García Søberg (32).
- Når man ser 10.000 nordmenn i Palestina-demo er det opplagt at mange her til lands støtter det palestinske folket, mener vokalist og gitarist i Lazy Queen , Henrik Garcia Søberg (32).

På Blå samles alternative band til solidaritetskonsert for Palestina: – For å få til reell endring må man lage støy

Det blir både punk og hiphop på Blå når Oslo-bandet Lazy Queen samler artistvenner til solidaritetskonsert for Palestina. – Poenget er å lage støy og få oppmerksomhet for saken, sier Lazy Queen vokalist og gitarist Henrik (32).

Publisert

De siste ukene har flere artister og band vist sin solidaritet med mennesker på flukt i Palestina. 

Forrige uke annonserte Valentourettes at all inntekt fra bandets neste konsert går til Palestinakomiteen. En liten godteributikk donerte også det de hadde tjent inn.

– Bruker de verktøyene vi har

Lørdag 18. november skal det lokale Oslo-bandet Lazy Queen arrangere solidaritetskonsert for Palestina på utestedet Blå.

– Kunst og politikk har gjennom alle tider gått hånd i hånd, og det ene har ofte drevet frem det andre, sier Lazy Queen vokalist og gitarist Henrik García Søberg (32).

Inntektene fra arrangementet skal gå til NORWACs (Norwegian Aid Committee) humanitære arbeid i Palestina og Gaza.

– I en grusom situasjon velger vi å bruke de verktøyene vi har for å spre oppmerksomhet og samle støtte til de som trenger det, fortsetter musikeren. 

De andre aktørene som skal spille denne kvelden er bandene Sløtface, Daufødt, Ratthew og Shiner. Musikken denne kvelden blir derfor en god dose av støyfull rock, eksentrisk punk og eksperimentell hiphop. 

Lazy Queen band
Oslo-bandet Lazy Queen duker til nok en konsert, og denne gangen får de med seg flere band på laget. Her ser vi gitarist Petter Enger Anderdal.

– Poenget her er å lage støy og trekke oppmerksomhet mot saken, både bokstavelig og metaforisk. For å få til reell endring må man lage støy, sier García Søberg.

– Man må treffe bredt

Store artister som Susanne Sundfør og Aurora skal samles til musikkdugnad for Gaza i slutten av måneden. García Søberg synes derfor det er bra at forskjellig type musikk kan trekke til seg forskjellige mennesker til samme sak. 

– Vanligvis ser man mange av de samme menneskene når man engasjerer seg for en sak. Men dette er en sak der jeg ser et stort mangfold av mennesker, og både barn og eldre, sier Garcia Søberg.

– For å få frem budskapet må man treffe bredt. Aurora og Susanne Sundfør trekker sitt publikum til saken, så trekker vi vårt publikum sier Lazy Queen gitaristen. 

I tillegg til konserter skal det også holdes taler og appeller under arrangmentet på Blå.

Både Ratthew og Shiner spilte konserter på årets Bylarm-festival, mens Daufødt og Sløtface begge har vunnet hver sin Spellemannspris for kategorien rock. 

Lazy Queen selv har fått ros i utlandet fra blant annet Rolling Stone Magazine, Kerrang! Magazine og BBC Radio 1.

– Når vi føler at politikerne som representerer oss ikke tar tilstrekkelige grep for å handle i denne humanitære krisen, er det vår jobb å gjøre det klinkende klart for dem hva vi mener og ønsker fra dem, mener Henrik García Søberg.

– Da er både demonstrasjoner og kulturelle arrangementer gode verktøy for å spre både budskap og bevissthet, sier han.

Powered by Labrador CMS