Valentourettes i Kulturkirken Jakob, under en solidaritetskonserten for Palestina i oktober. Senere i november skal de holde en egen konsert, der pengene går til Palestinakomiteens arbeid for humanitær hjelp i det krigsherjede området.
Valentourettes under solidaritetskonserten for Palestina i oktober. Under neste ukes konsert går alle inntekter igjen til Palestinakomiteen.

Valentourettes gir konsertinntekter til Palestina. Utfordrer resten av kultur-Norge til å gjøre det samme

Neste uke spiller Valentourettes på Vålerenga-puben Enga. Da går igjen alle bandets inntekter til Palestinakomiteen. – Jeg har sagt "Viva Palestina" på hver konsert vi har hatt i 20 år, sier gitarist Petter Baarli.

Publisert

Den 16. november spiller Valentourettes konsert på Vålerenga-lokalet Enga. Inntektene fra konserten skal gå til Palestinakomiteen, for arbeidet deres for det palestinske folket som er på flukt.

– Vi har alltid støttet Palestina. Jeg selv har palestinsk kone, og sagt "VIVA PALESTINA" på hver konsert vi har hatt med Valentourettes i 20 år og over 680 konserter, sier gitarist Petter Baarli til VårtOslo.

– Fred, frihet og rock 'n' roll

Mange kjenner selvsagt også Baarli som sjefen i Norges mest hardtarbeidende band - Backstreet Girls. Men nå er det altså Valentourettes som gjelder.

– Det er så forferdelig at de blir sett på som terrorister. Jeg klarer ikke se på hvordan de slaktes ned, fortsetter Baarli.

Valentourettes fremfører sanger av rockelegenden Joachim "Jokke" Nielsen, som døde i år 2000. Bandet er en samling av musikere fra to band som Jokke spilte i, Jokke & Valentinerne og Jokke med Tourettes. 

Petter Baarli
Petter Baarli er gitarist i Valentourettes. Han skal ta med seg bandet på Enga scene den 16. november.

Det var 24. oktober at Palestinakomiteen sist arrangerte en solidaritetskonsert i Kulturkirken Jakob, for et utsolgt publikum. 

Her fremførte artister og band som Musti, Hedvig Mollestad, Alexandra Archetti og Valentourettes. Billettinntektene gikk til humanitær hjelp i Gaza.

«Vi står for fred, frihet og rock 'n' roll» ble det annonsert fra bandet før de gikk på scenen på Jakob kirke. 

– Overveldende og utrolig rørende

Inntektene fra den kommende konserten på Enga går til Palestinakomiteen. 

«Valentourettes sender utfordringen videre til resten av kultur Norge... Dugnaden er i gang! Fri Palestina» skriver bandet, etterfulgt av emojier av det palestinske flagget, under arrangementet på Facebook. 

Gitarist Petter Baarli håper flere artister og band slenger seg på. Det gjør naturligvis også Palestinakomiteen. 

– Det at bandet i tillegg til å donere honoraret og å fronte den viktige saken, oppfordrer flere til å gjøre det samme, synes vi er et veldig fint initiativ, forteller leder for Palestinakomiteen i Oslo, Anine Wiesner Barg.

Valentourettes i Kulturkirken Jakob under solidaritetskonserten for Palestina.
Valentourettes i Kulturkirken Jakob under solidaritetskonserten for Palestina. Her er vokalist Tarjei Foshaug.

Det var bandet selv som tok kontakt og fortalte at de ønsket å donere honoraret til Palestinakomiteen. Wiesner Barg forteller at engasjementet blant byens befolkning den siste tiden har vært enormt. 

– Det har vært helt overveldende og utrolig rørende den siste tiden å se hvordan engasjementet blant folk i Oslo har økt. Det strømmer inn med både nye medlemmer, spørsmål fra folk om hvordan de kan bidra, og henvendelser med ulike initiativ, slik som Valentourettes. 

Palestinakomiteen mottar ikke statsstøtte, så slike initiativ er satt høyt pris på, påpeker Wiesner Barg.

Krever sanksjoner 

Tirsdag diskuterte statsministeren Gaza-krigen med ledere for flere av de største norske bistandsorganisasjonene.

Norge er blant de over hundre landene som har krevd umiddelbar våpenstillstand, der mange andre vestlige land har bedt om «humanitære pauser» i kamphandlingene.

På tirsdagens møte sa generalsekretær i Flyktninghjelpen, Jan Egeland, at bistandsorganisasjonene er glade for at Norge har inntatt prinsipielt viktige standpunkter i konflikten. Samtidig ba Egeland Norge gjøre mer for å påvirke andre vestlige land, som så langt ikke har krevd våpenhvile.

Palestinakomiteen mener norske myndigheter må innføre sanksjoner mot Israel, for krigsforbrytelser og brudd på internasjonal lov gjennom blokader, bosettinger, okkupasjon og apartheid. 

– Vi vil se samme handlekraft fra norske myndigheter nå, som vi så da Russland invaderte Ukraina, sier Anine Wiesner Barg.

Powered by Labrador CMS