Karl Johan – en valgbodstudie

Folk kommer og tar bilder av boden til SV. synes visst boden er artig. Foto: Olav Helland

SVs valgbod: demokrati på hjul

Det er noe befriende ærlig og herlig over SVs valgbod. Den sier hvor vi er og hva kampen står om med svære blokkbokstaver: OSLO.

Publisert

Boden er, ifølge SVs representant på stedet, Arvid Ellingsen, laget av treverk. Den er miljøvennlig samt tåler vind og vær. Han fremhever de flotte utformingene som står i stek kontrast til mange firkantede bokser som konkurrentene har. Jeg kan ikke være annet en enig, det minner meg om et verk min gamle håndverks lærerinne kunne oppfordret til.

Folk kommer og tar bildet av den, litt dumt at SV ikke oppfordrer til å hashtagge Oslo så hadde de jo fått litt reklame på sosiale medier også. Folk synes visst boden er artig, og det synes Arvid er et hyggelig kompliment å få.

VårtOslo er imponert over denne boden. Foto: Hans Bastian Borg

Karl Johan – en valgbodstudie

Det er valgkamp. På Karl Johan setter de politiske partiene opp valgboder.

Vi er mer en middels nysgjerrig på disse arkitektoniske mesterverkene og vil tusle litt rundt på Karl Johan og finne ut av de ulike partienes tankegang bak «mesterverket» sitt. Deretter feller vi vår dom over valgbodene.

Sitter i logoen

Boden har eksistert i fire år og blir ikke bare brukt i valgkamper, den blir også fraktet rundt på kulturarrangementer og der de vil treffe folk nå og da.

Folk vil gjerne prate og, da er Karl Johan et fint sted å være i valgkampen. Oslo er jo det politiske sentrum kan Arvid meddele.

Arvid viser meg hvordan han kan sitte i Oslo logoen. Når han setter seg ned er han like fornøyd som en gjeng ungdom på seiltur som har oppdaget at de kan sette opp hengekøya mellom forseil og mast eller midt i en park. Han stråler.

Arvid Ellingsen viser meg hvordan han kan sitte i Oslo-logoen. Foto: Hans Bastian Borg

Demokrati på hjul

Arvid mener at valgboden står for en utvidelse av demokratiet, et demokrati på hjul. Hjulene er til for å frakte den rundt omkring, og det gjør de på t-banen. De betale sågar billett for den, jeg himler med øya og spør om det er voksenbillett, men nei den, er så gammel at de betaler honnør. Du må jo betale billett for sykkel, så da gjelder det vel boden også sier han.

Jeg er faktisk ganske så imponert over denne boden. Utførelse, lekenhet, kreativitet og håndverk i beste klasse. Og den sier jo hvor SV satser på makt for tiden: OSLO.

Les om flere av valgbodene på Karl Johan.

Powered by Labrador CMS