Ukrainske Artem Surgai er prosjektleder for det nye hjemmet for flyktninger på Opsal.

En ukrainsk ingeniør er ansvarlig for de 32 nye boligene for flyktninger på Oppsal

Flyktninger til Oslo skal nå få sitt nye hjem på Oppsal. – Tomten har en fin plassering med to minutters gåavstand til T-bane og bussholdeplass, i tillegg til Oppsal senter rett over veien.

Publisert

Etter at krigen brøt ut i Ukraina, vedtok Oslo kommune i mars å bosette 2000 flyktninger. For å dekke det akutte behovet for boliger, vil kommunen nå etablere midlertidige modulhus ved Oppsal Senter, i Haakon Tveters vei 65.

Ukrainske Artem Surgai er prosjektleder i Boligbygg for etableringen av modulhusene på Oppsal og arbeider for at prosjektet skal ferdigstilles så fort som mulig.

Sånn ser det ut i Haakon Tveters vei 65 i dag.

Tidligere studentboliger

– Ferdigstillelsen avhenger først og fremst av leveranse fra strøm- og fiberleverandører innen rimelig tid. Prosjektet er også avhengig av et effektivt samarbeid mellom de involverte etatene i kommunen. Vi tror modulbygget skal stå ferdig på tomten i februar 2023, forteller han, i en pressemelding.

Modulbygget er tidligere brukt som midlertidige studentbolig på Kringsjå. Boligbygg kjøpte flere slike bygg av Studentsamskipnaden i Oslo tidligere i sommer, før de ble flyttet for midlertidig oppbevaring ved Økern Torg. Bygget som skal flyttes til Oppsal er et avlangt bygg i to etasjer, med 34 boenheter.

Det gule modulbygget ligger midt mellom t-banelinjen og Oppsal Senter.

Skal stå i to år

– Tomten på Oppsal har en fin plassering med to minutters gåavstand til T-bane og bussholdeplass, i tillegg til kjøpesenter rett over veien. Tomten egner seg fint til plasseringen av byggene, da det også er viktig å ha tilstrekkelig plass til et hyggelig uteområde, sier Surgai.

Boligene er tiltenkt flyktninger som bosettes i Bydel Østensjø. Prosjektet er planlagt som et midlertidig tiltak, og modulene skal etter dagens plan stå der i to år.

Powered by Labrador CMS