Truls Gulowsen (t.v), sto fra starten av i spissen for klimasøksmålet. Nå vil han inn på Stortinget. Her sammen med Ingrid Skjoldvær, tidligere leder i Natur og Ungdom, utenfor Oslo Tinghus.

Tidligere Greenpeace-leder kjemper om 3. plass på MDG-lista

Fra før har nominasjonskomiteen i Oslo MDG innstilt Arne Olav Haabeth til tredjeplassen på stortingslista. Nå får han to utfordrere til denne plassen.

Publisert

På første- og andreplass har nominasjonskomiteen innstilt på Lan Marie Nguyen Berg og Hulda Holtvedt. Sistnevnte vil bli utfordret av tidligere stortingsrepresentant for MDG, Rasmus Hansson, om andreplassen.

Nå blir også tredjeplassen utfordret av en svært erfaren miljøverner, Truls Gulowsen: – Om Oslo MDG velger Hulda Holtvedt på andreplass, noe jeg synes er en god ide, bør MDG Oslo sette meg på tredjeplass, sier han.

En som aldri gir opp

Gulowsen sitter i sentralstyret til MDG og er i dag innstilt på sjuendeplass på stortingslista. Han har tidligere 20 år bak seg som leder av Greenpeace Norge og jobber nå i Regnskogfondet.

– Med meg på Stortinget får MDG og Norge en som aldri gir opp å kjempe for natur, miljø, solidaritet og rettferdighet, og som ikke er redd for «de store gutta», enten de møter i retten eller i kjeledress. Samtidig er jeg også opptatt av rettferdighet for de som klarer seg dårligere, for internasjonal solidaritet og samarbeid og for den norske samfunnsmodellen med små forskjeller og store muligheter.

Truls Gulowsen i samtale med Jonas Gahr Støre (AP) under Arendalsuka.

Står bak klimasøksmålet

I Greenpeace var Gulowsen blant annet ansvarlig for å igangsette klimasøksmålet mot staten, som nylig gikk for Høyesterett.

– Mitt brennende ønske om å gjør en forskjell, sammen med erfaring fra dagsordensettende nasjonal miljøpolitikk gjennom Greenpeace de siste tjue årene, der jeg har utfordret (og ofte vunnet) både politikere og næringsliv med alt fra TV-debatter, forhandlinger, aksjoner til havs, fotodokumentasjon og klimasøksmål, gjør meg godt skikket til både valgkamp og stortingsvirksomhet som del av MDG-laget framover.

På den interne Facebook-sida til MDG i Oslo sier Gulowsen: – Politisk er jeg opplagt mest grønn, men som regel er jeg mer rød enn blå på innsiden, og jeg håper vi kan finne samarbeid i den retningen, for både mennesker og miljø.

Oslo MDG-leder også utfordrer

For at oppskriften skal gå opp med annenhver kvinne og mann på toppen av lista, kjemper Gulowsen om tredjeplassen bare dersom Hulda Holtvedt ender opp med andreplassen, ikke dersom Rasmus Hansson gjør det.

Også Sigrid Heiberg, leder av Oslo MDG, er aktuell til tredjeplassen. Hun kan tenke seg denne plassen dersom Rasmus Hansson vinner andreplassen:

Sigrid Heiberg ønsker også en plass på Stortinget.

– Eg trur at eg kan nå til veljarar som i dag ser på MDG som litt for smalt. Eg er brennande oppteken av landbrukspolitikk og omsynet til folk og fe i distrikta. Eg mener det grønne prosjektet handlar om rettferdigheit – at vår jobb er å stå på for dei som i dag har som minst. Dei aukande økonomiske forskjellane i samfunnet vårt, er noko me som parti må ta på stort alvor. Det er fullstendig uakseptabelt at ungar i Norge veks opp i fattigdom og utanforska, sier hun, på en intern Facebook-side for Oslo MDG.

Nominasjonsmøte snart

Arne Olav Haabeth har tidligere jobbet i finansbransjen, men er nå klimarådgiver og sitter i bystyret og finansutvalget for Oslo MDG.

Den 26. november er det digitalt nominasjonsmøte for Oslo MDG. Her spikres stortingslista for oslopartiet.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS