Leder i Foreningen for Human Narkotikapolitikk, Arild Knutsen, og forslagsstiller Hazan Nawaz (H) kunne juble over at bystyret onsdag sa ja til å gjøre Oslo til en "prøvekanin" for rusreformen.

Oslos rusavhengige kan gå en ny hverdag i møte. — En helt utrolig dag, mener Arild Knutsen

— Det er helt fantastisk å stå her og se hvilket vedtak bystyret i dag har gjort. Jeg har nesten ikke ord for hvor takknemlig jeg er, sier leder i Foreningen for Human Narkotikapolitikk, Arild Knutsen

Publisert

Stortinget sa nei til å innføre en rusreform på landsbasis, men onsdag vedtok bystyret at Oslo skal innføre et prøveprosjekt som tar sikte på å gi hovedstadens rusmisbrukere en ny hverdag.

Leder i Foreningen for Human Narkotikapolitikk, Arild Knutsen, er veldig glad for vedtaket. Den tidligere rusmisbrukeren, og ildsjelen i kampen for en mer verdig narkotikapolitikk, mener Oslo bystyrets vedtak vil gjøre det enklere å få en nasjonal reform.

Les også: Overveldende bystyreflertall for lokal rusreform i Oslo: - Straff hører hjemme i fortiden

Har tro på at stortingsflertallet kan snu

— Det var skuffende at Stortinget sa nei til rusreformen. Jeg har tro på at det vedtaket oslopolitikerne fattet i dag, kan være med på å snu tvilerne til rusreformen på Løvebakken. Dette er et kraftig signal om at rusreformen er nødvendig, sier Knutsen.

Han mener debatten både i forkant av Stortingets nei til rusreform, og all støyen i etterkant, har vist at det er nye tider i norsk ruspolitikk.

— Det er tydelig å se at flere og flere er i ferd med å innse at den ruspolitikken vi har ført til nå, har vært feilslått, sier han.

Spent på avtalen mellom kommunen og politiet

Onsdagens vedtak innebærer at Oslo kommune skal forsøke å få til et samarbeid med Oslo politidistrikt om en lokal rusreform. Dersom politiet går med på forsøket, betyr det at folk i Oslo ikke lenger skal straffes for besittelse av små mengder narkotiske stoffer. Arbeidet med å utforme denne avtaler er ifølge sosialbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) allerede i gang.

— Jeg er veldig spent på hva som kommer ut av denne avtalen med politiet, sier Arild Knutsen.

Han mener det er viktig at sluttresultatet blir en avtale som gir byens rusmisbrukere en mer verdig hverdag.

— Dette må føre til at politiet blir nødt til å forebygge på en helt annen måte enn hva de gjør i dag. Det må bli en slutt på at de åpne rusmiljøene føler seg jaget, trakassert og forfulgt, sier Knutsen.

Powered by Labrador CMS