Lan Marie Berg (MDG) sier hun ikke har hatt ambisjoner om å bli partileder, men stiller seg til disposisjon for ledelsen.

Oslo-representant Lan Marie Berg ønsker ikke å overta som MDG-leder

Stortingsrepresentant Lan Marie Berg avviser at hun er aktuell til å overta som partileder for MDG. Rasmus Hansson ønsker heller ikke jobben.

Publisert

Berg sier til Aftenposten at hun ikke har ambisjoner om å bli partileder etter Une Aina Bastholm, som onsdag kunngjorde at hun går av mandag.

– Jeg har ikke ambisjoner om å bli leder i partiet etter Une, sier hun til avisen.

Til VG sier hun at hun gjerne vil ha en rolle i partiledelsen, men kommenterer ikke konkret om hun ser for seg å bli nestleder.

Har ikke lederambisjoner

– Jeg vil informere valgkomiteen at jeg gjerne stiller opp i ledelsen dersom partiet ønsker meg. Jeg ønsker ikke å stille som partileder, jeg har aldri hatt en ambisjon om det, sier hun til VG.

MDG har i dag tre representanter innvalg på Stortinget: Bastholm, Berg og Rasmus Hansson. Heller ikke Hansson ønsker å overta partiledervervet, bekrefter han overfor Avisa Oslo. Dermed ligger det an til at MDG får en partileder som ikke er innvalgt på Stortinget.

Hermstad sier ja

MDG-nestleder Arild Hermstad vil overta som fungerende leder. Han har også bekreftet at han kan tenke seg å overta jobben permanent.

– Jeg kommer til å si til valgkomiteen at jeg er kandidat til å være med i ledelsen framover. Jeg vil også være disponibel som lederkandidat, sa han.

Powered by Labrador CMS