Yakob (23) i Vahl aktivitetsskole har selv sett de store forandringene som har blitt gjort på Rudolf Nilsens plass.

Rudolf Nilsens plass på Grønland er blitt kjempepopulær etter moderniseringen. — Vil bare leke mer

Ny stor sklie, hengehuske og bedre fotballbane: — Det har kommet flere hit nå enn det noen gang har gjort før. Det er veldig fint å se at de liker det, sier Yakob (23), assistent ved Vahl aktivitetsskole.

Publisert

I juni ble moderniseringen av Rudolf Nilsens plass foran Vahl skole ferdig. Den utvidede parken med nye lekestativ, trampoliner og husker har gitt Grønland en grønn og åpen offentlig plass. Både barn, foreldre og lærere er fornøyde med parken.

Oppgraderingen av parken er en del av Områdeløft Grønland, et prosjekt finansiert av kommunen staten, som har gått inn med halvparten hver.

Kommer folk fra både Tøyen og Kampen

— Det har kommet flere hit nå enn det noen gang har gjort før, forteller Yakob Muhamed (23), assistent ved Vahl aktivitetsskole.

Han sier at barna gjennom sommeren har vært på den nye lekeplassen nesten hver dag, med mindre de har vært ute på felles turer.

Rudolf Nilsens plass har fått sklier, benker og grønne områder, til fleres begeistring.

— De leker nesten ikke i skolegården lenger, de løper bare ut til parken eller spiller fotball på fotballbanen, som også er oppgradert. Det er veldig fint å se at de liker det, forteller Muhamed.

Muhamed påpeker at barna er så ivrige på å leke i parken at foreldre gjerne må sitte og vente en ekstra time etter henting. — Når foreldrene kommer for å hente barna er det ofte sånn at barna vil leke mer. Kanskje en time til, så da setter foreldrene seg på benkene og venter, sier han.

Når VårtOslo spør noen av barna hva de liker best med den nye parken, er svaret samstemt blant de fleste.

— Sklia, fordi den er så stor, er det en som sier. Flere sier seg enige i det.

— Jeg liker den, sier en annen, og peker på hengehusken som spinner rundt.

Amanuel er ofte på plassen med de to barna sine, og sier plassen ikke bare tiltrekker seg folk fra Grønland.

Amanuel må si han veldig ofte er på lekeplassen med ungene, men det gjør han ikke noe. — Jeg har et barn på Vahl skole og et i barnehagen. De kommer hit hele tiden, så jeg er med dem da, sier han.

Han synes det er bra at plassen ikke bare har blitt større, men at det også er grønnere og på den måten mer livlig.

— Jeg synes det er fint at det er grønt her, og jeg tror det kommer flere folk hit på grunn av det. Det er spesielt mange her når det er fint vær, sier Amanuel.

— Det kommer ikke bare folk hit fra Grønland, men også Tøyen og Kampen. Det er et veldig populært sted, forklarer han.

Vært en lang prosess

Stian Amadeus Antonsen (SV) sitter i bydelsutvalget Gamle Oslo, og har vært en av forkjemperne for prosjektet. Prislappen var 33 millioner kroner. Nå er han glad for at plassen har slått an blant de unge. — Det er så fint å høre at den blir godt brukt, sier han.

Stian Amadeus Antonsen (SV) i bydelsutvalget Gamle Oslo har kjempet lenge for en oppgradering av parken. Det har tatt tid, men nå er han lettet over at folk ikke har ventet forgjeves.

— På Grønland er det enormt mye barnefattigdom, størst i Oslo og i Norge. Her er det flere kommunale boliger og barn lever veldig tett på hverandre, forteller Antonsen.

Han påpeker at det på grunn av dette er viktig å dekke behovet for offentlige møteplasser. — Grønland trenger en oppgradering. Det har skjedd mye positivt på Tøyen, men Grønland har kanskje ikke fått den oppmerksomheten den fortjener.

Antonsen forteller at det har vært en lang prosess, hvor prosjektet har blitt kastet fram og tilbake mellom bymiljøetaten og bydelen. Det at prosjektet nå er ferdig gjør han lettet.

— Det har pågått siden 2018. Først var bydelen i førersetet, så tok bymiljøetaten over prosjektet. Det har derfor tatt tid før det ble realisert. Det var mange foreldre som begynte å bli utålmodige. Det at den endelig står ferdig nå gleder meg utrolig mye, og det tror jeg også foreldrene gjør, sier han.

Powered by Labrador CMS