Fagforeninger har også tidligere demonstrert mot Sian foran Stortinget, som her i 2020. Men nå er LO-forbundene med i sammenslutning Antirasistisk fellesskap.

Fagbevegelsen og antirasister mobiliserer sammen mot Sian-markering foran Stortinget

Fagforeningsfaner møter Sian når den islamfiendtlige organisasjonen holder markering foran Stortinget lørdag ettermiddag. — Hatet Sian sprer er voldsomt, og det kan vi ikke overse, heter det i en uttalelse fra LO i Oslo.

Publisert

Antirasistisk fellesskap er en sammenslutning mellom en rekke fagforbund under LO i Oslo og flere antirasistiske organisasjoner.

Lørdag ettermiddag stiller en rekke LO-forbund fra Oslo opp med faner og antirasistiske paroler mot Stopp islamiseringen av Norge (Sian).

— Rasisme trenger motstand

— Sian skal igjen spre rasismen sin foran Stortinget. Vi skal selvfølgelig ikke la dem stå alene, rasisme trenger motstand! Vi stiller med paroler og faner, sammen med Antirasistisk fellesskap, skriver LO i Oslo på sin Facebook-side.

LO oppfordrer alle sine medlemmer til å møte opp i Spikersuppa klokken 17 lørdag ettermiddag.

— De av oss som rammes av Sians hatefulle budskap, skal se at andre stiller opp og protesterer, heter det i oppropet fra LO i Oslo.

Oppfordrer til ikke-vold

Flere ganger tidligere er det oppstått bråk under motdemonstrasjoner ved Sian-markeringer ulike steder.

Nå understreker LO i Oslo at fagbevegelsen, i likhet med Antirasistisk senter, ikke vil ha voldelig motdemonstrasjon.

— Rasisme og hat må møtes med samhold og motstand, og må aldri normaliseres. Vi møter Sian med plakater, bannere, faner og lyd – aldri vold, skriver LO.

Powered by Labrador CMS