De to tidligere toppspillerne Kamal Saaliti (42) og Erik Røsland (26) i Sålevending har sammen med Obos invitert 600 barn og unge til Champions League-fest når Liverpool og Real Madrid møtes i finalen lørdag kveld.

Kamal (42) og Erik (26) lager tidenes gratis fotballfest for barn og unge. Fyller opp Colosseum når Real Madrid møter Liverpool

— Gratisbillettene ble revet bort, forteller Kamal Saaliti og Erik Rosland. 600 barn og unge får se Champions League-finalen mellom Real Madrid og Liverpool på stort lerret. I tillegg serveres gratis mat og drikke.

Publisert

— Hele festen betales av Obos. Det er de som gjør det mulig for oss å arrangere fotballfesten lørdag kveld, sier Kamal Saaliti.

Sammen med Erik Rosland i organisasjonen Sålevending blir det tidenes Champions League-fest når barn og unge lørdag kveld møtes på Colosseum og ser finalen mellom Liverpool og Real Madrid.

— Den kuleste festen man kan få! Helt gratis!

I pausen blir det underholdning med Freddy dos Santos, Skeid-gutten som ble legende i Vålerenga. Og som vet hvordan han skal få med seg publikum.

— Vi aner ikke hva Freddy finner på. Men alle vet at det blir bra når han står for underholdningen, ler Erik Rosland.

Sålevending er en organisasjon som lager store, gratisarrangementer for barn og unge i Oslo. De driver blant annet med fotball, sjakk og bordtennis.

I desember hadde de for eksempel en stor fotballturnering i Valhall, der over 500 barn og unge deltok.

Sålevending har som mål at alle turneringer og arrangementer for barn og unge skal være gratis å delta på.

Denne gangen er det ikke turnering, men altså mesterligafinalen det inviteres til.

— Det er kanskje den kuleste fotballfesten det går an å få. 600 billetter er gitt bort, og det er viktig å få med seg at dette er 100 prosent gratis, sier Kamal.

— Lager det barn og unge ønsker seg

— Obos ordner mat og drikke. Men det viktigste her er at vi skaper et fellesskap, der det ikke er penger som styrer hvem som får være med. Mange av de som kommer har aldri vært i nærheten av å oppleve noe i denne skalaen, sier Erik.

— Som med alt annet vi i Sålevending driver med, så handler også dette om både inkludering og forebygging, sier han.

Et solid knippe deltakere fra Sålevendings turnering i Valhall i desember.

Både Kamal og Erik har bakgrunn som fotballspillere på høyt nivå, og har spilt i ulike norske toppklubber.

Nå er tiden med toppfotball over for begge, og de jobber i Oslo-skolen. Men fotballen betyr fortsatt mye for dem, og det vil de dele med andre og bruke det til å inkludere barn og unge.

— Vi forsøker å lage arrangementer ut fra hva barn og unge selv ønsker. Vi har sett at fotballturneringer er et behov og har arrangert det. Men vi driver også med bordtennis og sjakk, som kanskje passer bedre for de som ikke er så opptatt av fotball, sier Erik Rosland.

— Møtes på tvers av alder og bydeler

— Men nå gleder vi oss veldig til lørdag. Da er det ikke noe press knyttet til en konkurranse. Nå skal alle bare kose seg og se god fotball sammen med mange andre, forteller Erik og Kamal.

— Jeg må legge til noe annet viktig også, sier Kamal.

— Det er også viktig å få med seg at dette er barn og unge fra hele byen. Det er viktig at de møtes på tvers av bydeler. Vi har ingen aldersgrense, men de som er under 12-13 år må ha med seg en foresatt, sier han.

— Det betyr også at det kommer voksne i følge med yngre. Dermed treffes også folk på tvers av alder, legger Erik til.

Fotballfesten på Colosseum starter klokken 19.30. Så blir det avspark og toppfotball på stort lerret klokken 21, med Freddy dos Santos som pauseunderholder før andre omgang sparkes i gang.

Powered by Labrador CMS