20240415 OsloEn mann i slutten av tenårene er funnet med det som ser ut til å være skuddskader på Bryn i Oslo. Mannen er alvorlig skadd, opplyser politietFoto: Tipser / NTB
Politifolk på plass der en mann i slutten av tenårene ble funnet med skuddskader mandag kveld.

De fire tenåringene siktet for skyting på Bryn nekter straffeskyld: – På feil sted til feil tid

Fire menn i slutten av tenårene er siktet for drapsforsøk etter skytingen på Bryn mandag kveld. De fire tenåringene stiller seg uforstående til siktelsen, og to av dem er tirsdag kveld løslatt av politiet.

Publisert

En mann i slutten av tenårene ble alvorlig skadd i skyteepisoden, men han er utenfor livsfare. Han meldte selv fra til politiet om at han var skutt inne i en bygning i Tvetenveien på Bryn.

De fire pågrepne har fått oppnevnt forsvarere etter pågripelsen, opplyser Oslo politidistrikt tirsdag.

Kjenner hverandre

De fire tenåringene nekter straffskyld eller stiller seg uforstående til siktelsen, opplyser de fires respektive forsvarere til NTB.

Den ene tenåringens forsvarer, advokat Jens Halvard Bratz, sier at hans klient kjenner de tre andre fra ungdomsmiljøet, men at han ikke har noe å gjøre med saken.

– Han var rett og slett på feil sted til feil tid og ble først kjent med saken i forbindelse med pågripelsen, sier Bratz.

– Det er en veldig alvorlig sak, og han er selvfølgelig preget av den, opplyser han til NTB.

To siktede løslatt

Tirsdag kveld ble to av de fire siktede løslatt.

– Den innledende etterforskningen har svekket mistankegrunnlaget mot dem og det anses ikke lenger å foreligge skjellig grunn til mistanke mot disse personene, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

De to andre fremstilles for varetektsfengsling onsdag klokken 13 og 14.

Målrettet

– Ut fra de opplysningene vi har nå, ser handlingen målrettet ut, sier seksjonsleder ved drapsseksjonen i Oslo politidistrikt, Anne Alræk Solem, til NTB. 

– Det ser ut som at skytingen skjedde innendørs, og det ble avfyrt flere skudd,sier Solem.

Hun sier det er for tidlig å si om dette er gjengrelatert kriminalitet.

– Vi er i startfasen, det er mye som gjenstår å jobbe med. Vi skal gjennomgå en del videoopptak og teknisk materiale, fortsetter Alræk Solem.

I en pressemelding skriver Oslo-politiet at de siktede trolig vil bli fremstilt for varetektsfengsling onsdag.

Oppgjør

– Vi tror dette er et oppgjør mellom noen som kjenner hverandre, fortalte innsatsleder Erik Hestvik til pressen på stedet i Tvetenveien mandag kveld.

Politiet ble varslet om voldsepisoden klokken 19.53 mandag.

– Vi fikk melding om at en person var blitt skutt. Da vi kom til stedet kort tid etter, fant vi den fornærmede utendørs med det vi antar er skuddskader, sier oppdragsleder Gabriel Langfeldt i Oslo politidistrikt til NTB.

Powered by Labrador CMS