En mann i slutten av tenårene ble sendt til sykehus med skuddskader etter en voldshendelse på Bryn mandag.

Fire menn i tenårene siktet: – Har pågått for fullt siden politiet fikk meldingen

I løpet av dagen vil politiadvokaten ta stilling til om de drapsforsøksiktede mennene skal fremstilles for varetektsfengsling.

Publisert

Det var like før klokken 20.00 mandag kveld politiet fikk melding om at en ung mann i slutten av tenårene hadde blitt funnet skadd, angivelig skutt, inne i et næringslokale i Tvetenveien.

Tenåringen var bevisst og ble fraktet til sykehus, men ble bekreftet å være utenfor livsfare.

– Etterforskningen har pågått for fullt siden politiet fikk meldingen. Dette medførte at fire unge menn ble pågrepet i natt. De er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til dette, heter fra Oslo-politiet tirsdag formiddag.

De fire siktede mennene er, i likhet med fornærmede, i slutten av tenårene.

Tidlig fase

Politiet understreker videre at etterforskningen fortsatt er i tidlig fase og at man ikke foreløpig kan si noe om foranledningen til hendelsen.

– Ut fra de opplysningene vi har nå, ser handlingen målrettet ut. Det ser ut som at skytingen skjedde innendørs, og det ble avfyrt flere skudd, sier seksjonsleder ved drapsseksjonen i Oslo politidistrikt, Anne Alræk Solem, til NTB. 

Seksjonslederen understreker at det er for tidlig å si noe om dette er gjengrelatert kriminalitet.

– Vi er i startfasen, det er mye som gjenstår å jobbe med. Vi skal gjennomgå en del videoopptak og teknisk materiale, fortsetter Alræk Solem.

Vil få gjennomført avhør

Å få gjennomført avhør av de siktede er sentralt i fortsettelsen, vektlegger politiet, som sier at flere etterforskningsskritt nå gjennomføres. Det tas sikte på å få gjort avhør tirsdag.

Det arbeides med å oppnevne forsvarere for de siktede. På tidspunktet er det heller ikke oppnevnt bistandsadvokat for fornærmede.

I løpet av dagen vil politiadvokat Henrik Rådal ta stilling til om de siktede skal fremstilles for varetektsfengsling. De vil med det trolig bli fremstilt for varetektsfengsling onsdag.Powered by Labrador CMS