Søppeldunken "Dumpster Deli" som Framtiden i våre hender fyller med god mat dagligvarebutikkene kaster.

Snart kommer Dumpster Deli til et sted nær deg! Da får du god og gratis mat butikkene har kastet

— "Dumpster Deli" viser hvor mye bra mat som går rett i søpla, sier Anja Bakken Riise i Framtiden i våre hender. Fra deli`en kan oslofolk gratis plukke god mat butikkene har kastet. Følg med, snart dukker gratisbutikken opp nær deg.

Publisert

Tirsdag var Framtiden i våre hender (FIVH) på plass utenfor Rema i Fredensborgveien og Kiwi i Maridalsveien.

Med seg hadde organisasjonen den grønne søppeldunken døpt "Dumpster Deli". Her kunne folk gratis plukke med seg god mat butikker har kastet i søpla.

Søppel- og kontainerdykking

— Mye av maten vi kaster er mer enn spiselig, og det viser vi med butikken vår, sier Anja Bakken Riise, leder i Framtiden i våre hender.

Navnet på FIVHs "butikk" er inspirert av det man på engelsk kaller dumpster diving. Som på norsk kalles både søppeldykking og kontainerdykking.

I Norge kastes hundretusenvis av tonn mat årlig. Mye av maten er både spiselig og god, men blir av ulike grunner ansett som ikke salgbar lenger. Med sin "Dumpster Deli" demonstrerer FIVH at slik trenger det ikke være.

— I følge statistikken kaster vi 454.000 tonn mat i året. De siste tallene fra Framtiden i våre hender tyder imidlertid på at tallet er dobbelt så høyt, sier Bakken Riise.

— En del av løsningen er å innføre en matkastelov i Norge. Regjeringen skal utrede loven i år, men vi vet ikke om loven blir omfattende nok, sier Anja Bakken Riise.

Dumpster Deli skal ut i Oslo torsdag og fredag

En matkastelov er et regelverk som skal forplikte produsenter til å redusere matsvinn hos bønder, grossister og matbutikker.

— En slik lov vil også gjøre det lettere for deg og meg å kaste mindre mat. Loven vil forplikte dagligvarebutikker og restauranter å håndtere overskuddsmaten på en bedre måte, sier hun.

— Donasjon til matstasjoner, skoler eller barnehager kan bli enklere over hele landet, mener lederen for Framtiden i våre hender.

— I følge statistikken kaster vi 454.000 tonn mat i året. De siste tallene fra Framtiden i våre hender tyder imidlertid på at tallet er dobbelt så høyt, sier Bakken Riise.

På torsdag og fredag denne uken vil organisasjonen igjen dra ut i Oslo med sin "Dumpster Deli". Du kan følge med hvor deli`en skal via nettsiden til Framtiden i våre hender ved å klikke HER.

Powered by Labrador CMS