Utsagn fra den nye lederen i Oslo Frp. Skjermdump fra TV2
Utsagn fra den nye lederen i Oslo Frp. Skjermdump fra TV2

Geir Ugland Jacobsen ny leder i Oslo Frp etter kampvotering

Det utviklet seg til en skikkelig duell mellom Jacobsen og valgkomiteens førstevalg, Andreas Meeg-Bentzen. Jacobsen skal ha kommet med alvorlige beskyldninger om mordbrann mot kurdisk familie.

Publisert

Jacobsen fikk 36 stemmer, mens motkandidaten Andreas Meeg-Bentzen fikk 28 stemmer under årsmøtet, skriver TV 2.

Geir Ugland Jacobsen tar dermed over roret etter Tone Ims Larssen, som ikke ønsket å stille til gjenvalg. Hun sa tidligere i år at én av grunnene til at hun ville trekke seg, er konfliktnivået innad i Oslo Frp.

Alias Geir Gråbein

Geir Ugland Jacobsen har, ifølge TV2, opptrådt på Facebook under aliaset Geir Gråbein. I et av innleggene fra kontoen sin henviser Geir Gråbein til en brann i en leilighet i Bergen den 6. januar. Her kommer han med sjokkerende spekulasjoner om mordbrann rettet mot «personer fra en kultur med en viss tradisjon for å ta livet av brysomme familiemedlemmer, særlig kvinner».

– At en politiker kan uttale noe slikt, det nører opp under fremmedhat og skaper frykt. Det er sjokkerende. Familien er dypt sjokkert over at en som ønsker å være politiker i landet, skriver noe sånt. Det har aldri vært noen mistanke mot noen i denne familie, dette kunne skjedd hvem som helst, sier bistandsadvokat Ellen Eikeseth til TV2.

Hun påpeker at Kripos og politiet har gjennomført en grundig etterforskning, og at de har konkludert med at brannen startet i en skotørker. Det har aldri vært noen mistanke i retning av at det har skjedd noe kriminelt.

Powered by Labrador CMS