Her kan det bli lang kø lørdag ettermiddag.

Venter kø rundt kvartalet når verdensstjernen kommer på besøk til den lille sentrumsbutikken: – Aldri opplevd før

De lokale butikkdriverne har fått henvendelser fra både USA, Peru, Tyskland og Nederland i forkant av lørdagens begivenhet.

Publisert

Det er ikke hverdagskost at en artist med millioner av månedlige lyttere og følgere i sosiale medier stiller til en intim, akustisk gratiskonsert i et lite butikklokale i hovedstaden.

Klokken 14.00 på lørdag skjer imidlertid nettopp det når Aurora Aksnes, best kjent under eget fornavn som artist, i forbindelse med slippet av albumet «What Happened To The Heart?», som kom på fredag, gjester platesjappa Big Dipper i Møllergata 1, et steinkast fra Stortorvet for minikonsert og albumsignering.

Tok kontakt selv

– Aurora er en artist vi har hatt et forhold til helt siden debuten hennes. Hun har vært innom her, og vi har snakket sammen og prøvd å få til noe. I mellomtiden har hun blitt en internasjonal popstjerne av solid kaliber, forteller daglig leder Andreas Leine Jakobsen i Big Dipper til VårtOslo om Oslo-butikkens forhold til den 28-årige artisten fra Os som slo igjennom i ung alder.

– Vi har vel egentlig tenkt i vår ende at toget var gått for å få til noe med henne i vår butikk siden hun har blitt en såpass stor stjerne, men hun tok kontakt via sine folk i forbindelse med dette albumslippet. Vi ble både overveldet, stolte og glade for å få en slik mulighet. Det er veldig kult, utdyper han.

Aurora i aksjon på scenen under en konsert på Cosmopolite i høst.

– Reiser jorda rundt

– Oppigjennom har vi hatt en del store norske og internasjonale artister innom butikken for minikonserter og signering. Det som er spesielt, som vi aldri har opplevd tidligere, er at det her virker som det er en fanbase som reiser jorda rundt, sier Leine Jakobsen.

Daglig leder i Big Dipper, Andreas Leine Jakobsen.

– Vi har fått henvendelser fra fans i USA, Peru, Tyskland og Nederland som slik vi oppfatter det reiser på lykke og fromme i håp om å få sett minikonserten og møte Aurora. De lurer på hvor tidlig de må møte opp i kø, fortsetter han og påpeker videre:

– Det er nok mange som kommer til å stå opp tidlig og stille seg i kø, regner jeg med. Det er klart at det blir nok ikke plass til alle.

Rydder plass

Platebutikken stenger dørene i en halvtime før konserten for å få ryddet mest mulig plass.

Platebutikken har i en årrekke spesialisert seg på vinyl.

– Vi stenger i en halvtime og rydder bort det vi kan av platereoler, ting og tang, humrer Leine Jakobsen.

– På en god dag får vi kanskje plass til 150 personer i butikken her, sier den daglige lederen som anslår at lokalet til platesjappa som har spesialisert seg på vinyl har golvareal på om lag 250 kvadratmeter.

Det ryddes plass i platebutikken lørdag for å få rom til flest mulig mennesker som vil få med seg minikonsert og signering med Aurora.

Kø for Sundfør i fjor

– Samtidig er det fint å løse det på den måten at man lar de første som kommer komme inn. Det gjorde vi da Susanne Sundfør holdt konsert her i fjor. Da gikk køen opp til Grensen, og en del ble stående utenfor, sier den daglige lederen.

Da Susanne Sundfør spilte hos Big Dipper i fjor, ble det kø. Det forventer driverne også når Aurora stiller i butikken. Her er de to artistene sammen med flere andre artister under en solidaritetskonsert for Palestina i forbindelse med Gaza-krigen i fjor høst på Cosmopolite Scene på Torshov.

– Vi har forventninger om stort oppmøte når Aurora kommer også, så køen vil nok strekke seg rundt kvartalet nå også, fortsetter Leine Jakobsen.

– Aurora har svært dedikerte fans over hele verden. Det er eksotisk for oss i vår lille platebutikk. Hvordan dette er får vi nærmere kjennskap til på lørdag, tenker jeg.

– Popstjernefeber

– Det er ikke ofte i disse dager at man merker så mye til popstjernefeber som i gamle dager lenger, fastslår platebutikkdriveren.

Platebutikken venter stor pågang på lørdag.

– Hver dag er spennende på sin måte her hos Big Dipper. Vi har hatt mange artister innom her oppigjennom også, men jeg har nok ikke vært så spent siden Spiritualized var hos oss for noen år tilbake. De har vel verken før eller siden gjort en platebutikk-konsert på den måten, så det står som det største hittil. Da var det ganske høyt spenningsnivå og ganske elektrisk på alle fronter, forteller han.

Aurora med bredt smil om munnen under en Oslo-konsert med andre artister i høst. Lørdag inntar hun platebutikken i sentrum for en intimkonsert og signering for fansen.

Aurora-konserten på lørdag kan bli en ny milepæl for Big Dipper, tror den daglige lederen.

– Jeg har litt sommerfugler i magen. Jeg vil si dette er det største vi har gjort hos oss. Det at vi opplever et trykk fra utlandet er helt nytt og et omfang vi ikke var forberedt på, så vi satser på at det blir en kul opplevelse.

– Har alt å si

Leine Jakobsen setter stor pris på at artister setter av tid til å ta turen innom den lille lokale platesjappa som har holdt det gående i et kvart århundre.

Big Dipper setter stor pris på at artister velger å spille og signere i deres butikk.

– For oss har det alt å si. Vi har aldri følt oss som noen «insidere» i musikkbransjen, men vi har en veldig tett relasjon med artister som vi møter på den andre siden av disken som platekjøpere. En viktig greie for oss har vært å være del av musikkmiljøet, støtte artister som best vi kan. Dessuten vil vi at folk skal forbinde oss med å være en butikk der de kan forvente en opplevelse og en bra plate på anlegget – det er det som er vårt produkt.

Bigbang-konsert i vente

– Fredag var Gabrielle her og signerte plater. Det er klart at butikkaktiviteter er viktige for oss. Vi opplever at de er godt besøk.

Øystein Greni i Bigbang løftes opp av publikum mens han crowdsurfer spillende på gitar i kjent stil under Oslo-bandets konsert på hovedscenen under Øyafestivalen i fjor.

Tirsdag den 18. juni kommer Bigbang med Øystein Greni i front for å holde minikonsert i platebutikken, slik Oslo-bandet også har gjort tidligere.

– Det er igjen en fantastisk greie som spinner ut fra dette at det er «venna våre» som slipper singel og vil lade opp til sommerturnéen med å gjøre en liten eksklusiv greie hos oss. Det er vi stolte av, avslutter Big Dipper-sjefen.

Powered by Labrador CMS