Allerede en halvtime før dørene åpnet, sto det folk i kø foran den nye filialen.

Smekkfullt da Ikea åpnet varehus på Karl Johan: – Vi vet at dette har vært et ønske blant kundene våre

Det var lang kø allerede en halvtime før den nye Ikea-filialen åpnet i sentrum torsdag.

Publisert

En av de mange som trosset regnet for å få med seg åpningen, var Andrea Hammer.

Andrea Hammer sto i kø sammen med venninnen i god tid før dørene åpnet.

– Jeg så en reklame om det i går og tenkte: «Yes, endelig får vi Ikea ganske nære!», sier Hammer, som forteller at planen er å ta en runde på Ikea før jobb.

– Jeg fikk med meg en venninne. Vi gleder oss begge. Jeg tror de har akkurat det jeg trenger av kjøkkenutstyr og ting til livet generelt, så det er veldig praktisk, sier hun.

Ikea-fans

Blant de mange som fylte lokalene etter at dørene åpnet, var Aleksandra Meyer og Tobias Rade Evensen, som kaller seg selv Ikea-fans.

Denne gigantutgaven av Ikea-nettet ble satt opp på Jernbanetorget denne uken for å markere Ikeas inntog i sentrum.
«Nå gjør vi Karl Johan svensk igjen», reklamerer møbelgiganten fra Sverige på bussen.
Et Ikea-nett i glass og ramme på Majorstua før åpningen.

– Vi liker stemningen, varene, pølsene og kanelbollene, sier Evensen.

– Vi studerer rett oppi sentrum her, så dette blir en bra lunsjspot for oss fremover, sier Meyer, som også setter pris på muligheten til å slippe å dra til Furuset eller Slependen hver gang paret trenger noe nytt til leiligheten.

Aleksandra Meyer og Tobias Rade Evensen kaller seg selv Ikea-fans og sier de vil frekventere den nye filialen.

– Miniformat midt i byen

Butikksjef Hanna Thorsell, som tidligere blant annet har ledet Ikeas planleggings- og bestillingspunkt i Drammen, klippet selv snoren da dørene åpnet og var strålende fornøyd med oppmøtet.

Daglig leder Hanna Thorsell klippet snoren klokken 10.00 i dag til stor jubel fra andre ansatte og kunder.

– Vi har vært i Norge i 60 år, men endelig kan vi åpne en Ikea-opplevelse i miniformat midt i byen, sier butikksjefen, som sier at sentrumsfilialen til den svenske møbelgiganten i all hovedsak vil bestå av mindre artikler.

Butikksjef Hanna Thorsell sier hun har stor tro på at filialen vil bli en suksess.

I minivarehuset ved hovedhandlegaten i Oslo har hun ansvaret for om lag 40 medarbeidere som utgjør en miks av interne fra ulike varehus som har søkt seg til Karl Johan og eksterne som har søkt på stillinger, i tillegg til teamet fra Akersgata Planning Studio ikke langt unna som stenger dørene nå når Karl Johan-avdelingen har åpnet.

I gult og blått har den svenske møbelgiganten tydelig signalisert at de inntar Karl Johan.

1000 kvadratmeter

– Det er mest småting her. Du kommer kanskje med tog, trikk eller bane eller til fots, så de fleste artiklene her er lette å ta med seg, fortsetter Thorsell og legger til: 

– Du kan samtidig bestille alt her og få det levert hjem også. Vi vet at dette har vært et ønske blant kundene våre.

Arbeidene har pågått inne hos Ikea Karl Johan til siste stund.

– Vi kommer rett og slett nærmere, og vi blir enda mer tilgjengelige for de mange. 1000 kvadratmeter over to etasjer med planlegging av kjøkken eller garderobe, utstilling og inspirasjon, 600 til 700 produkter du kan kjøpe med deg hjem og noe å bite i, forklarer hun.

Slik så det ut tre uker før åpning hos Ikea Karl Johan.
Slik så det ut tre uker før åpning hos Ikea Karl Johan.
Slik så det ut tre uker før åpning hos Ikea Karl Johan.
Slik så det ut tre uker før åpning hos Ikea Karl Johan.
Slik så det ut tre uker før åpning hos Ikea Karl Johan.
Slik så det ut tre uker før åpning hos Ikea Karl Johan.
Slik så det ut tre uker før åpning hos Ikea Karl Johan.
Slik så det ut tre uker før åpning hos Ikea Karl Johan.
Slik så det ut tre uker før åpning hos Ikea Karl Johan.
Slik så det ut tre uker før åpning hos Ikea Karl Johan.

– Det er mye som gjenstår, men nå er det virkelig «alle mann til pumpene», kunne butikksjefen fortelle VårtOslo idet det gjensto drøye tre uker til åpning, men torsdag var alt på plass.

Foruten det nyåpnede mini-varehuset på Karl Johan og varehuset på Furuset, har Ikea planleggings- og bestillingspunkt på Majorstuen som ble åpnet i fjor høst.

Ikea er godt synlige også på Majorstua etter at den svenske møbelgiganten åpnet planleggings- og bestillingspunkt, som nå er byens eneste, i Vinkelgården i fjor høst.

– Nysgjerrig på hva kundene tenker

Også administrerende direktør for Ikea Norge, Carl Aaby, kalte åpningen en suksess.

– Dette er en fantastisk dag. Vi står midt i Oslo og får se våre glade medarbeidere og deres stolthet over det vi har fått til. Og kundene strømmer til, så jeg er stolt, glad og nysgjerrig på hva kundene kommer til å tenke, sier han.

Administrerende direktør Carl Aaby er strålende fornøyd med dagens åpning.

– Hva er det som gjør at denne filialen skiller seg ut?

– På Ikea Furuset eller Slependen og andre steder, så har du den tradisjonelle Ikea-opplevelsen, med stort varehus og så videre. Her har vi forsøkt å ta alle de delene, men i mindre format, sier han.

Foruten storvarehuset på Furuset, har Ikea nå også et minivarehus i sentrum.

Nytt i Norge

Ikea-filialen ved Karl Johans gate har adresse Stortorvet 7.

Stortorvet 7 ble kjøpt av KLP Eiendom fra Schage Eiendom AS i mars, men eiendomsoverdragelsen hadde ingen innvirkning på Ikeas planer i den enden av bygget som ligger tettest på Karl Johan, som ble lansert i høst.

I den andre enden av Stortorvet 7 ligger Northland, som Reitan Convenience Norway åpnet i februar. Serveringsstedet har en egen «grab & go»-sone og åpningstider fra 07.00 til 23.00.

Også Ikea satser på å mette munner fra tidlig om morgenen i sin del av bygget med konseptet «Swedish Bite», som er nytt i Norge.

Også Northland i andre enden av samme bygg som Ikea Karl Johan i Stortorvet 7, tilbyr noe å drikke og spise fra tidlig om morgenen av.

– Rimeligste på Karl Johan?

– Det blir en kafé/«on-the-go»-løsning med kaffe, kanelboller, wraps, baguetter og is. Altså produkter du kan ta med deg på farten – eller tusle rundt i butikken, opplyser pressevakt Nils Vibe-Rheymer i Ikea Norge til VårtOslo og utdyper:

– Matdelen kommer til å ha åpent fra klokken 07.30 slik at de som går til og fra jobb og så videre kan ta med seg en kaffe på farten

– Og så blir det selvsagt de gode Ikea-prisene som for eksempel en kaffe til 15 kroner – som vel må være det rimeligste på Karl Johan – og en kanelbolle til 10 kroner, fortsetter han og legger til:

– Vi kommer også til å tilby matproduktene du kan kjøpe med deg hjem som vi alltid har i varehusene. Altså det vil kaller «Swedish Food Market» hvor du har frossenpizza med mer.

Med DJ Tuvacation på plass, fylte musikk rommet da dørene åpnet. Også fredag blir det musikk i lokalene. Lørdag venter familiedag.

Konsert og familiedag

Det er heller ikke bare på åpningsdagen det ble litt ekstra liv i lokalene til det nye minivarehuset til Ikea i hovedstaden.

Fredag kveld blir det konsert med Jonas Alaska og Daniela Reyes i filialen.

På lørdag arrangeres det familiedag med Fabler Bjørn.

Powered by Labrador CMS