Oslo 20160905.Bolig. Boligprisene i Oslo fortsetter å stige. Studentboligene på Kringsjå ble bygget til OL i 1952. Noen av de rehabiliteres i disse dager.Foto: Terje Pedersen / NTB
SiO skylder, ifølge LO, over 18 millioner kroner til studenter i form av tilbakeholdte renter på boligdepositum.

Oslo-studenter får bedre tid til å melde inn krav

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) tar grep og avbryter foreldelsesfristen for forsinkelsesrenter studentene har krav på.

Publisert

Tidligere beboere har nå ytterligere tre år på å melde inn krav og kontonummer.

– Vi har lyttet til LO, og imøtekommer med dette ett av deres to krav, skriver administrerende direktør Andreas Eskelund i SiO i en pressemelding. 

LO-truet med søksmål

– Vi har hele tiden vært tydelig på at vi gjør alt som er mulig for at de som kan gjøre krav på forsinkelsesrenter, skal få dem,  sier SiO-direktøren.

NRK omtalte saken først.

SiO skylder, ifølge LO, over 18 millioner kroner til studenter i form av tilbakeholdte renter på boligdepositum. LO varslet derfor et kollektivt søksmål 13. juni i år.

– Vi har nå besluttet å ta rettslige skritt mot SiO ved å varsle et kollektivt søksmål. Saken handler om renteinntekter fra depositumskontoer som tilhører studentene, men som SiO har valgt å beholde, sier studentrådsgiver Lars Måseide i LO. 

– Må følge lover og regler

– Vi mener at SiO, som Oslos største utleieaktør og en viktig tjenesteleverandør for studentene, må følge gjeldende lover og regler. Det er ingen god grunn til at de ikke betaler ut det de skylder studentene, sier Måseide.

Ifølge NRK har samskipnaden lovet å betale tilbake pengene, men har høstet kritikk for mangelfull informasjon til studentene om at de har rett på tilbakebetaling.

Til nå har de utbetalt over fem millioner kroner til nær 5.000 studenter, opplyser de i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS