I år kan igjen barn og unge fra hovedstaden nyte sommer på Hudøy feriekoloni i Tønsbergfjorden.

Nå åpner Hudøy feriekoloni igjen for oslounger: - Vi gleder oss noe helt vilt!

Mandag tar igjen feriekolonien på Hudøy i mot barn og unge fra hovedstaden. — Tilbudet er viktigere i år enn noe gang, mener daglig leder André Sirnes.

Publisert

I 105 år har Hudøy i Tønsbergfjorden vært et kjærkomment ferietilbud for barn og unge i Oslo, som ikke har hatt mulighet til å reise på annen ferie med foreldre.

I fjor måtte feriekolonien holde stengt grunnet korona, men nå åpner ungenes ferieparadis igjen dørene.

— Vi gleder oss helt vilt mye til den første båten kommer, sier daglig leder på Hudøy, André Sirnes.

— Viktigere enn noen gang

Når 220 barn i sommerens første feriepulje ankommer mandag får de en varm velkomst.

— En sommer på Hudøy er viktigere enn noensinne. At barn og unge, som har levd med masser av begrensninger det siste året, får kjenne på gleden av å få nye venner, opplevelser og sommer tror jeg betyr masse akkurat nå, sier Sirnes i en pressemelding.

Tradisjonelle ferieaktiviteter står i fokus når barn og unge gjester feriekolonen i Tønsbergfjorden.

Også denne sommeren legger ledelsen ved feriekolonien opp til et sommerprogram etter den samme, gamle lesten. Her er de gode opplevelsene og aktivitetene i fokus. Mobiltelefoner og andre digitale underholdningsformer må legges vekk.

— Hudøy er ferie på gamlemåten. Mobilen er byttet ut med vennskapsbånd. Gjennom lek og nye utfordringer sammen med trygge voksne, lærer barna å oppdage nye sider ved seg selv og andre, sier Sirnes.

Gode smitteverntiltak

I fjor var Hudøy stengt, men i år er det kommet på plass smitteverntiltak som gjør at feriekolonien kan åpne. Det viktigste er god kommunikasjon for å sikre at ingen barn eller voksne kommer til Hudøy med symptomer eller mens de egentlig skulle sittet i karantene, opplyser Simes.

Mandag kommer sommerens første feriegjester til feriekolonien på Hudøy.

På øya er i tillegg hver koloni en egen kohort. I år blir det ingen fellesaktiviteter på tvers av koloniene, men desto flere hyggelige og samlende aktiviteter på hver koloni.

— Vi har også gode renholds- og smittevernrutiner. Øya har sin egen helseavdeling med smittevernansvarlig som kan hurtigteste barn og ansatte ved behov, avslutter André Sirnes.

Sommertilbudet på Hudøy driftes av Kirkens bymisjon med økonomisk støtte fra Oslo kommune.

Powered by Labrador CMS