Teemu Lepaus
Den finske løperen Teemu Lepaus. Her i kampdrakten til tyske Bietigheim Steelers. Til høsten blir han å finne i Vålerengas kamputstyr.

Finsk løper (31) klar for Vålerenga ishockey: – Har enorme offensive ferdigheter

Den finske løperen Teemu Lepaus (31) har bakgrunn fra blant annet finsk og tysk eliteserie. – Vi har jobbet hardt i mange måneder med å få han på plass, og nå er jeg ekstremt fornøyd.

Publisert

Teemu Lepaus (31) er opprinnelig fra Tammerfors (Tampere) i Finland, og har tidligere spilt fem sesonger i den finske eliteserien («Liiga») for moderklubben Ilves. Her står han med 50 mål og 70 assist, totalt 120 poeng, på 237 kamper.

– Helt fra jeg var aldersbestemt spiller har jeg vært en som alltid var offensivt god. Etter hvert får man mer erfaring, og jeg er vel en mer solid overall-spiller nå, men jeg jager alltid poeng og elsker å score mål, sier han til Vålerenga ishockey sin nettside.

De to siste sesongene har han spilt i tysk eliteserie (Bietigheim Steelers) og Allsvenskan (Kalmar HC) i Sverige. Nå har han signert med Vålerenga for èn sesong i første omgang.

Får gode skussmål

– Jeg vet jo lite om den norske ligaen, men jeg har hatt en del samtaler med Tommi Taimi, og forstår at Vålerenga er en veldig bra organisasjon med en stor supportergruppe, men som ikke har vunnet på mange år. Det er målet for neste sesong, og det gleder jeg meg til, sier Lepaus.

Nå ser han frem til å flytte til Oslo med familien på slutten av sommeren. Da slutter han seg også til resten av troppen.

– Veldig bra skudd

– Teemu Lepaus er en teknisk begavelse når det kommer til pasningsspill og spilleforståelse. Han har enorme offensive ferdigheter, et veldig bra skudd og er utrolig sterk i den offensive delen av spillet. Vi har jobbet hardt i mange måneder med å få han på plass, og nå er jeg ekstremt fornøyd med at vi har klart det, sier sportssjef Anders Myrvold.

Både han og hovedtrener Fredrik Andersson har fulgt finnen over en lengre periode.

– Jeg har sett han mye på video. Dette er en spiller som skal produsere mange poeng for laget vårt, bidra i overtall og sette preg på det offensive spillet. Vi har veldig gode referanser på han som en spiller som er profesjonell i treningshverdagen og som har meget høy spisskompetanse, sier Andersson.

Powered by Labrador CMS