Rød Ungdom-leder kalte Støre og Stoltenberg for terrorister i en TikTok-video publisert på fredag.

Rød Ungdom-lederen kalte Støre terrorist etter å ha blitt kastet på glattcelle etter demonstrasjon i sentrum – nå snur hun

Rød ungdom-leder Amrit Kaur kalte Støre og Stoltenberg for terrorister i en Tiktok-video etter en demonstrasjon i sentrum. Det er langt over streken, mener AUF-lederen. Nå snur Kaur, men beholder likevel terrorstempelet på visse.

Publisert

Amrit Kaur ble fredag kastet på glattcelle etter å ha demonstrert utenfor Norges Bank på Bankplassen i Kvadraturen, melder NRK. I en video publisert på TikTok kritiserer hun, med palestinaskjerf om skuldrene, både Oljefondet og Norges Banks investeringer i våpenselskaper som har avtaler med Israel.

I videoen stempler hun også Jonas Gahr Støre, Jens Stoltenberg og Nicolai Tangen som terrorister.

Videoen har fått massiv kritikk. Blant annet mente AUF-leder Astrid Hoem at utspillet er langt over streken, mens Rødt-leder Marie Sneve Martinussen forventet en beklagelse.

– Terrorister bruker ikke turban og heter ikke Ahmed eller Muhammed. Terrorister bruker dress og slips. De heter Netanyahu, Biden, Støre og Stoltenberg og Tangen, var blant det Kaur sa i videoen.

Til Nettavisen, som omtalte TikTok-videoen først, sier Kaur fredag kveld at hun trekker terroristuttalelsen når det gjelder statsminister Jonas Gahr Støre.

– Litt høyt energinivå

– Jeg trekker den uttalelsen om at Støre er en terrorist. Jeg hadde nettopp kommet ut fra glattcelle og hadde nok et litt høyt energinivå. Poenget mitt var ikke å definere Støre som terrorist, men å poengtere at Norge ikke har tatt god nok avstand fra folkemordet i Palestina, og også vært delaktig i folkemordet på det palestinske folk, sier Kaur til Nettavisen.

Hun beholder terrorstempelet på Jens Stoltenberg, Nicolai Tangen og Benjamin Netanyahu.

Kaur beklager også i et innlegg på sin egen Facebook-side lørdag formiddag. Senere samme ettermiddag slettet hun også den aktuelle videoen på TikTok.

@c0mradecherry From the river to the sea, Palestine will be free!! #rødungdom #palestina ♬ original sound - ak 🇵🇸🚩

– Hadde forventet mer av RU-lederen

Før RU-lederen trakk Støre-kommentaren, sa AUF-leder Astrid Hoem at det gjør vondt å høre disse kommentarene.

– Jeg vil bare si helt ærlig at jeg har overlevd terror. Jeg vet hva det betyr. Jeg hadde forventet mer av RU-lederen enn det vi ser her, sier AUF-lederen, som selv var på Utøya i 2011.

Statsministerens kontor (SMK) og Oljefondet ønsker ikke å kommentere saken. Stoltenberg har heller ingen kommentar, skriver Dagbladet.

Tidligere på kvelden var Kaur klar på at hun ikke ville gi Hoem en unnskyldning for at hun kalte Støre og Stoltenberg for terrorister.

– Selv om terrorangrepet på AUF var helt forkastelig, så mener jeg at når man er ett av Norges største partier og sitter i regjering, så burde man faktisk kunne tåle kritikk uten å dra opp alt de har opplevd, sier Kaur, som la til at hun er enig i at det var drøyt å kalle Støre for terrorist.

Pekefinger fra Rødt-lederen

Rødt-leder Marie Sneve Martinussen skriver i en e-post til Nettavisen at hun forventer at Rød Ungdom beklager.

– Rødt har tidligere tatt og tar fortsatt sterkt avstand til alle forsøk på å koble Arbeiderpartiet til terrorhandlinger. Det gjør jeg også nå. I min levetid har Arbeiderpartiet blitt utsatt for grusom terror, og slike sammenligninger eller insinuasjoner hører ingen sted hjemme, mener hun.

Hun legger til at Rødt skal være tydelig i sin politikk når det gjelder Gaza-krigen.

– Så understreker jeg samtidig at Rødts syn om at Norge må gjøre mer for å stanse Israels bombing av Palestina og trekke ut Oljefondets investeringer som bidrar til dette ligger fast, fortsetter Martinussen.

Fredag kveld skrev VG at tidligere leder av Rød Ungdom, Alberte Bekkhus, melder seg ut etter RU-lederens Støre-uttalelser. Bekkhus var inntil 10. mai leder av ungdomspartiet.

Powered by Labrador CMS