Jens Petter Christensen
– Med de rammene vi hadde i dag så var det helt magisk å ta imot det danske kongeparet, sier Jens Petter Christensen.

Jens Petter Christensen var den første som håndhilste på det danske kongeparet da gikk i land på Honnørbrygga

Havnekaptein i Oslo Havn, Jens Petter Christensen, fikk det ærefulle oppdraget å ta imot det kong Frederik og dronning Mary da de gikk i land på Honnørbrygga i forbindelse med det høytidelige statsbesøket.

Publisert

På invitasjon fra det norske Kongeparet er det danske kongeparet nå på statsbesøk i Oslo. Det er det første statsbesøket på Honnørbrygga siden dronning Beatrix besøkte hovedstaden i 2010.

Christensen hilste først på kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, før kronprinsparet gikk om bord i den norske sjaluppen på vestsiden av Honnørbrygga og seilte ut til kongeskipet Dannebrog for å hente det danske kongeparet.

– Kronprinsen var meget fornøyd med oppsettet og ikke minst været. Jeg rakk å beklage at vi ikke hadde fått fjernet alt av pollen i havnebassenget, men han var likevel fornøyd, sier havnekaptein Jens Petter Christensen.

Det danske kongeparet på Honnørbrygga sammen med det norske kronprinsparet. Til venstre: Jens Petter Christensen.

– Helt magisk

Sammen med kronprinsparet tok Havnekaptein Christensen imot det danske kongeparet da gikk i land på norsk jord på Honnørbrygga.

– Med de rammene vi hadde i dag så var det helt magisk å ta imot det danske kongeparet.

Havnekaptein Christensen var spent i forkant, men hadde nervene under kontroll.

– Det er alltid spennende å få kongelig besøk, så det er klart vi var litt frampå i skoene i dag.

Det danske kongeparet ankom Honnørbrygga i sjalupp.
Det danske kongeparet ankom Honnørbrygga i sjalupp.

Rød løper var klar

De kongelige tok seg god tid til å hilse på publikum.

I dagene før velkomstseremonien jobbet Christensen og kollegaer fra Farvannsseksjonen og Havneservice i Oslo Havn med å gjøre Honnørbrygga klar for den høytidelige mottakelsen.

– Vi har tilrettelagt med rød løper og bygd forhøyninger på kaikant slik at trinnhøyden skulle passe med tidevannet og den danske sjaluppen, forklarer Christensen.

Kronprinsparet og havnekaptein Jens Petter Christensen
Etter å ha returnert fra Dannebrog ventet kronprinsparet og havnekaptein Jens Petter Christensen på det danske kongeparet.

Måtte flytte på seg

Oslo Havn har også hatt dialog med alle fartøyene som til vanlig har kaiplass på Utstikker II vest og Utstikker III øst.

– Disse skipene har vi for anledningen flyttet til andre kaier for at det skal være ledig plass for publikum og presse på begge sider av Honnørbrygga, sier havnekapteinen.

De kongelige tok seg god tid til å hilse på publikum.
De kongelige tok seg god tid til å hilse på publikum.

Da velkomstseremonien var over og de kongelige hadde forlatt Honnørbrygga, tok Christensen imot det danske kongeskipet Dannebrog utenfor Skur 38 på Vippetangen. Også Kongeskipet Norge ligger fortøyd utenfor Skur 38 i forbindelse med statsbesøket.

I dagene før velkomstseremonien jobbet de ansatte i Farvannsseksjonen og Havneservice i Oslo Havn med å gjøre Honnørbrygga klar for den høytidelige mottakelsen.
I dagene før velkomstseremonien jobbet de ansatte i Farvannsseksjonen og Havneservice i Oslo Havn med å gjøre Honnørbrygga klar for den høytidelige mottakelsen.
Powered by Labrador CMS