Karina Sævik
Karina Søvik og Vålerenga-spillerne slet med å skape de store sjansene i onsdagens toppkamp mot Rosenborg.

Stolpens iboende faenskap ga årets første Vålerenga-tap: – Vi hadde fortjent en seier

For tredje gang på rad tok Rosenborg skalpen til Vålerenga-damene under toppkampen på Oslo øst onsdag kveld. – I dag er vi for lite effektive, sier hovedtrener Nils Lexerød.

Med en feilfri seriestart under beltet skulle Vålerenga-damene virkelig forsøke å sette skapet på plass når det gjelder hvem som er best i landet under onsdagens toppmøte med Roseborg hjemme på Intility arena.

Selve kampen ble en litt skuffende forestilling, hvor ingen av lagene klarte å levere den helt stode fotballen. Til slutt måtte et skuffet hjemmelag finne seg i å tape 1-0 etter selv å ha to stolpeskudd og en enorm sjanse i løpet av kampen.

– Det er surt å tape en kamp hvor jeg føler vi er det beste laget gjennom hele kampen, sier midtbanemotor Olaug Tvedten til VårtOslo.

– Årets tøffeste test

Før onsdagens toppmøte hadde de kongeblå og gjestene fra Trondheim vært de to klart beste damelagene her hjemme så langt i sesongen. Ute på kunstgresset ble det jevnt og tett, mens hjemmelagets spillere nok følte seg snytt for seieren etter 90 minutter.

– I dag er vi for lite effektive, men spillemessig fortjener vi klart mer fra denne kampen, sier hovedtrener Nils Lexerød.

Til tross for at han var skuffet over tapet, var han også raus med ros til motstanderne, og deres evne til å gjøre det vanskelig for Vålerenga-spillerne å komme til i de store sjansene.

– Dette var klart årets tøffeste test for oss så langt, og Rosenborg har noen veldig gode forsvarsspillere, mener han.

Flere spillere på vei tilbake

Et viktig trekk hos hjemmelaget har vært skadesituasjonen den siste tiden. Til tross for å ha flere sentrale spillere ute, har prestasjonen vært god.

Nå viser det seg også at det på skadefronten kan bli stadig forbedringer. Onsdag kveld meldte hovedtrener Lexerød at spillere som Emma Stølen Godø og Sædís Rún Heiðarsdóttir returnerer.

Selma Petetrsen
Nylig opererte Selma Pettersen kan være tilbake i Vålerenga-troppen før sommerferien starter i juli.

Også midtstopper Selma Pettersen, som før sesongen måtte operere, er ventet tilbake før sommerferien i juli.

– Nå må vi bare legge denne kampen bak oss og slå tilbake. Seriestarten viser jo at vi virkelig kan, slår Olaug Tvedten fast.

Stolpen står i veien

Fra start var det ingen tvil om at det var de kongeblå som ønsket å ta kommandoen spillemessig, og etter bare fire minutter var den unge midtbanejuvelen Stine Brekken bare en stolpe unna å gi hjemmelaget en tidlig ledelse.

Det ble en lovende start på en omgang hvor østkantlaget hadde det meste av banespillet, men hvor de slet med å skape de store sjansene med unntak av den tidlige stolpetreffen fra Brekken.

For bortelagets del handlet de første 45 minuttene mest om å ligge dypt og satse på kontringer, og det førte faktisk til at gjestene skapte kampens til da to største sjanser. Da var det heldig for de kongeblå at keeper Tove Enblom virkelig var på jobb tidlig i kampen.

Men da ingen av lagene maktet å score på de få sjansene de klarte å skape i første halvdel av kampen, gikk spillerne til pause etter en kanskje litt skuffende omgang fra begge lag.

For lite effektivitet

Den første omgangen til de to beste kvinnelagene i landet var en relativt nedtonet og skuffende affære, og åpningen av de siste 45 minuttene ble heller ikke noe fyrverkeri av en fotballkamp.

Godt for hjemmesupporternes nerver var det heller ikke da innbytter Tilde Lindwall etter ti minutter spill satte dagens andre Vålerenga-ball i stanga bak Rosenborg-keeper Rugile Rulyte.

Og vondt gikk til enda verre da trøndernes venstreback Hanna Dahl, via et Vålerenga-bein, sendte laget fra trønderhovedstaden i ledelsen med tjue minutter igjen å spille.

Den scoringen ble også kampens eneste, selv om Elise Thorsnes rett før slutt klarte å misse på en kjempesjanse. Dermed måtte hjemmelaget se at de røyk på årets første tap i Toppserien etter åtte spilte kamper.

Vålertenga - Rosenborg = 0 - 1 (0-0)