Aktivister blokkerte tirsdag inngangene til Norges Bank. På innsiden holdes Oljefondets investeringskonferanse.

Tolv personer fjernet fysisk av politiet og kjørt i arresten: – Vil bli anmeldt

Politiet fjernet tirsdag tolv aktivister som blokkerte inngangene til Norges Bank. Samtlige blir anmeldt. 

Publisert

I forbindelse med Oljefondets investeringskonferanse som avholdes i Norges Banks lokaler på Bankplassen i Kvadraturen i sentrum ble det demonstrasjoner tirsdag formiddag. 

Demonstranter blokkerte her inngangene og etterkom ikke politiets pålegg om å fjerne seg fra inngangspartiene. Politiet valgte med det å fjerne dem fysisk fra stedet, meldte operasjonssentralen i en oppdatering idet klokken nærmet seg 12.00.

Blir anmeldt

– Totalt var det tolv demonstranter som ikke etterkom politiet sitt pålegg, opplyste operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt

– Disse blir transportert og innbragt i arrest. Samtlige vil bli anmeldt for å ikke ha etterkommet dette pålegget, fortsatte operasjonslederen.

Aktivistene kommer, ifølge VG, fra Palestinakomiteen og Aksjonsgruppa for Palestina.

Aktivister som blokkerer inngangene til Norges Bank. På innsiden avholdes Oljefondets investeringskonferanse.
Celina Midelfart, næringslivsleder og investor, måtte vente utenfor på Bankplassen da aktivister blokkerte inngangene til Norges Bank. Det er rundt 270 deltakere på konferansen som arrangeres i Norges Banks lokaler.
Det er rundt 270 deltakere på konferansen som arrangeres i Norges Banks lokaler.
Oslo 20240423. Aktivister blokkerer tirsdag inngangene til Norges Bank. På innsiden skal det holdes en investeringskonferanse. Oljefondet arrangerer investeringskonferansen 2024. Det er rundt 270 deltakere på konferansen som arrangeres i Norges Banks lokaler.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Krever at investeringer trekkes

Temaet for Oljefondet-konferansen i Norges Banks lokaler det ble demonstrert i forbindelse med er «Hvordan bli en bedre investor».

Palestinakomiteen krever at Norges Bank, Etikkrådet og Finansdepartementet trekker Oljefondets investeringer i selskaper som de hevder forsyner Israel med våpen eller samarbeider med israelsk våpenindustri.

Blant dem som ble stående å vente på Bankplassen for å slippe inn på konferansen var den Frogner-bosatte investor og forretningskvinne Celina Midelfart.Powered by Labrador CMS