Abonner på nyhetsbrev fra lokalavisen VårtOslo
Restaurantimperiet Flott Gjort begjært konkurs: – Vi tok masse dårlige valg
Et titalls millioner kroner kan være tapt etter at restaurantkonsernet Flott Gjort har meldt oppbud. – Vi har vært en dårlig arbeidsgiver, sier medeier Runar Eggesvik.
Det Oslo-baserte restaurantkonsernet Flott Gjort har de siste månedene slitt med økonomien og har måttet stenge eller selge flere utesteder.
Fredag ble selskapet begjært konkurs og mer enn 60 millioner kroner kan være tapt. Flere utesteder Flott Gjort eier står nå i fare for å bli lagt med.
– Har vært en dårlig arbeidsgiver
– Intensjonene var gode, men vi har vært en dårlig arbeidsgiver, en dårlig leietaker og et dårlig sted å investere, sier Flott Gjort-gründer Runar Eggesvik til Finansavisen, som først omtalte saken.
Eggesvik er en av medgründerne bak Flott Gjort-satsingen, som hadde som forretningside å bli en storaktør i Oslos restaurantverden ved å rulle ut nabolagsrestauranter, finere spisesteder og rene utesteder på løpende bånd.
– Vi tok masse dårlige valg. Vi hadde for god tro på forretningsplanen til å følge godt nok med på økonomien. Hvis du går tom for penger i dette markedet, er det knallhardt. Det er enormt dyrt å være fattig i en oppstartsbedrift, sier Eggesvik til Børsen.
Han bekrefter videre at konseptet Flott Gjort nå er sendt på historiens skraphaug etter ikke å ha lykkes med konseptet.
– Risikosport
– Å drive i denne bransjen er risikosport. Det er vi dessverre et eksempel på, og at det ender slik, er et trist ettermæle, forteller han videre til Børsen.
Utelivsgründeren er spesielt trist overfor sine gode kolleger ved utestedene, og den skjebnen de nå kan gå i møte som arbeidsløse.
– Det er knallhardt å ende opp med å ikke kunne betale folk til lønningsdag. Både ansatte, men også leverandører og gårdeiere. Vi har sviktet, og da er det bare å beklage på det sterkeste, fortsetter han.
Legendariske utesteder trues
En oversikt publisert av Finansavisen, viser at blant stedene som nå er truet av nedleggelse etter konkursen, er den legendariske Bakkekroa på Smestad.
Også Østensjø Havn på Oppsal og den berømte tikibaren Aku Aku på Grünerløkka kan gå med i dragsuget av konkursen.
Det ble onsdag klart at restauranten Bass på Grünerløkka stenger dørene for godt – bare fem måneder etter gjenåpningen. Tidligere i sommer ble Norges største vinbar, Vin Vin, slått konkurs.
Også tradisjonsrike Olympen, eller «Lompa» om du vil, på Grønland har bukket under etter å ha vært eid av Flott Gjort, men er nå gjenåpnet med nye eiere.