DEBATT

En mann står og lener seg på en rullator. Han er innlagt på et sykehus eller bor på et aldershjem. Illustrasjonsbilde.Heiko Junge / NTBNB Modellklarert.
Jon Reidar Øyan (Ap): — Når Frp vil sette kommunale tjenester ut på anbud, hvem skal gå ned i lønn og hvor mye?

- Ikke la deg lure. Frps skattekutt vil bety velferdskutt

— Ikke la deg lure. Når Frp skal kutte i skattene betyr det i realiteten velferdskutt for innbyggerne i Oslo og dårligere lønn og pensjon for mange ansatte i barnehager og eldreomsorg.

Publisert

Frps Stenersen mener i et innlegg i Vårt Oslo 21. mars at kommunalisering av sykehjem og barnehager er dårlig bruk av kommunens penger.

Det synes nok ikke de ansatte i de sykehjemmene og barnehagene, som har fått titusenvis av kroner mer i lønn etter at arbeidsplassen deres kom over i kommunal drift.

— Kommersielle aktører kutter lønn og pensjon

Vi har flere eksempler på ansatte på sykehjem som har gått 100.000 kroner opp i lønn når de fikk kommunen eller en ideell driver som arbeidsgiver, i stedet for en kommersiell aktør som har som formål å tjene penger.

I tillegg blir pensjonsbetingelsene vesentlig bedre, noe som kanskje er ekstra viktig i yrker som tradisjonelt har vært kvinnedominert.

Vi vet at kommersielle aktører innen eldreomsorgen og barnehagesektoren sparer penger i sine anbud gjennom å kutte i lønns- og pensjonsvilkår.

— Fortell velgerne hvor Frp skal kutte

Så da vil jeg spørre Stenersen: Når dere vil sette kommunale tjenester ut på anbud, hvem skal gå ned i lønn og hvor mye?

Dette er dyktige ansatte som tar vare på våre barn, foreldre, besteforeldre og andre kjære.

Vi i Oslo Arbeiderparti mener de fortjener en anstendig lønn og gode pensjonsvilkår. Å si at man skal ha god økonomisk styring forteller velgerne svært lite. Velgerne fortjener å vite hvilke kutt dere skal gjøre for å fjerne eiendomsskatten.

Arbeiderparti-byrådet styrer byen svært trygt og godt økonomisk. Oslo kommune har lavere gjeldsgrad nå enn under blått styre før 2015.

— Mer velferd under Ap-ledet byråd

Kommunen har også trippel A-rating for økonomisk styring, den høyeste ratingen det er mulig å få av ratingselskapet Standard & Poor’s.

Det er fortsatt de med dyrest eiendommer som betaler eiendomsskatten, som igjen finansierer velferdsløft i Oslo. Og slik skal det fortsatt være.

I tillegg til å sørge for at ansatte i eldreomsorgen og mange barnehager har fått bedre lønn og pensjon har byrådet, med Arbeiderpartiet i spissen, sørget for at en familie sparer 100.000 kroner per barn etter at AKS ble gratis for alle elever i 1. til 4. klasse.

Det har også blitt langt flere ansatte i eldreomsorgen, flere lærere i Osloskolen, 4.000 flere avganger ukentlig i kollektivtrafikken, kutt i klimagassutslippene og mye mer.

Vi har fått til store velferdsløft for folk i Oslo de siste årene. Dersom Frp kommer til makten, kommer disse velferdstilbudene til å stå i fare.

Erfaringsmessig vet vi at skattekutt betyr velferdskutt.

Powered by Labrador CMS