Person og hund gjennom isen i Akerselva

Personen kom seg trygt til land og ble satt i en politibil for å få varmen igjen. Etter nesten to timers innsats fant brannvesenet hunden, men livet sto ikke til å redde.

Publisert

Politiet meldte i en oppdatering klokken 13.48 at nødetatene var på plass ved Myraløkka etter et en person og en hund hadde falt i Akerselva. 

Personen var da oppe og trygg, mens hunden fortsatt var under isen, og det ble jobbet med å forsøke å redde hunden.

Trolig fast under isen

– Hunden er ikke lokalisert, og vi tror den ligger fast under isen et sted, opplyste operasjonsleder Eirik Sannes i Oslo politidistrikt like etter. 

– Brannvesenet jobber fortsatt med å lokalisere hunden. Personen har vi fått inn i en politibil slik at vedkommende får igjen varmen i kroppen, utdypet Sannes overfor NTB, som opplyste at politiet fikk melding om hendelsen klokken 13.40.

– Våt, kald og preget

– Vedkommende som luftet hunden er ivaretatt at av helse og fremstår uskadd, bare våt og kald, men er selvfølgelig preget av å ha mistet hunden sin. Brannvesenet søker fortsatt etter hunden, opplyste operasjonslederen klokken 14.15.

En halvtime senere opplyste politiet at brannvesenet var ferdig med et grovsøk uten funn, og at de videre ønsket å gjøre et finsøk som ville vare i om lag en times tid.

Livet sto ikke til å redde

Like etter klokken 15.30 informerte politiet om at brannvesenet etter iherdig innsats fant hunden, men at livet dessverre ikke sto til å redde.

– Den ble funnet klokken 15.07. Det blir lagt til rette slik at eier kan hente den, uttalte operasjonsleder Vidar Pedersen da.



Powered by Labrador CMS