Mange barn og voksne har tatt turen innom det nostalgiske juleuniverset på Aker Brygge

Lagde «mini-Nordpolen» på Aker Brygge med byttemarked for leker, midt i handlestrøket: – Stort engasjement

– Vi har hatt et ønske om å by på noe mer enn bare nissens fang, forteller Mim Stang om nisseuniverset på Aker brygge, og kommer med et spesielt budskap og har fått mange barn til å stille seg i kø.

Publisert

– Årets juleutstilling er inspirert av en tradisjonell og nostalgisk jul, som både store og små kan få glede av. Vi synes Oslo har manglet en ordentlig nisse som ikke bare er varm og magisk, men som også oppleves troverdig og skaper julestemning for besøkende i alle aldre, forteller Aker Brygges marked- og kommunikasjonsansvarlige, Mim Stang.

Med egen godstol, grammofon – og selvsagt en postkasse for ønskelister – i et forseggjort univers som ligner et Nordpolen i miniatyr, har selveste «julenissen» i egen levende person tatt plass ved hovedinngangen på Aker Brygge Shopping.

– Vi har jobbet nøye med hele karakteren, antrekket og miljøet hans, sier Mim Stang.

– Vi har jobbet nøye med hele karakteren, antrekket og miljøet hans. I tillegg har vi hatt et ønske om å by på noe mer enn bare nissens fang, og derfor bygget et eget byttemarked for brukte leker, fortsetter hun.

– Blir satt pris på

Midt i et travelt handlestrøk sitter nissen i sitt nostalgiske univers, nemlig med miljø- og gjenbruksfokus og har laget i stand et eget byttemarked på bakgrunn av «bekymring for hva fremtiden vil bringe på Nordpolen», ifølge initiativtakerne, som slår et slag for at ikke alt trengs kjøpes nytt.

Her kan barn bytte inn brukte leker de har vokst fra eller gått lei og levere inn til nissens hjelper og i stedet velge seg en annen brukt leke enten til seg selv eller for å gi bort i julegave.

– Vi har sett et stort engasjement rundt dette byttemarkedet og opplever at det er et tiltak som blir satt pris på, forteller Stang.

Julenissen har på «klimaflukt» flyttet deler av verkstedet sitt fra Nordpolen til Aker Brygge.
Julenissen tar imot ønskelister til postkassen sin i juleuniverset.

Mange barn i kø

Allerede fra første åpningshelg i slutten av november var det mange barn som sto i kø for å bytte inn lekene sine.

– Det var utrolig fint å se gleden i øynene deres da de fikk velge seg en annen brukt leke de kunne ta med hjem, fortsetter hun.

– Vi håper at flere foreldre og besteforeldre vil vise barn eller barnebarn at gjenbruk kan være ganske så fint, avslutter Stang.

Lille julaften er siste dag med nisse og byttemarked i det nostalgiske juleuniverset.



Powered by Labrador CMS