Sommerros konditorsjef Jared Jiann Lih Chuah er hovedmann bak verket sammen med sitt konditorteam.

Jared og teamet brukte to uker og 60 kilo sjokolade på «Tre nøtter til Askepott»-hyllest – én detalj vekker oppsikt

Sommerro gir gjestene noe oppsiktsvekkende å hvile øynene på.

Publisert

I lobbyen på det eksklusive hotellet i Sommerogata ved Solli plass som åpnet i Oslo Lysverkers tidligere lokaler i fjor høst, har nemlig en juleutstilling utenom det vanlige tatt plass.

Intet mindre enn 60 kilo sjokolade gikk med til hotellets juleutstilling.

I retning mot ekspedisjonshallen står en sjokoladeskulptur bestående av 60 kilo Valhrona-sjokolade.

Dette har Jared Jiann Lih Chuah, Executive Pastry Chef på Sommerro, sammen med sitt konditorteam brukt to uker på å lage.

Jared Jiann Lih Chuah, Executive Pastry Chef på Sommerro, har latt seg inspirere av en filmklassiker til årets juleutstilling.

– I vår søken etter inspirasjon, dykket vi ned norske juletradisjoner. Blant de utallige skikkene, var det én som skilte seg ut – en tidløs film som har blitt synonym med julen i Norge. «Tre nøtter til Askepott» har grepet nordmenns hjerter gjennom generasjoner og har blitt en uunnværlig del av julen siden den først ble vist på NRK i 1975, forteller Sommeros sjefskonditor om inspirasjonen bak i en pressemelding.

Kreasjonen består av 108 «nøtter» i ulike former.

Nøye utregnet nøtteantall

Kreasjonen består av 108 «nøtter» i ulike former – de fleste langt over normalstørrelse og utformet på imponerende vis i sjokolade. 

Antallet er langt fra tilfeldig – det symboliserer nemlig tre nøtter for hver visning av «Tre nøtter til Askepott» på NRK siden 1975. 

Fra den gang frem til 1994, ble filmen vist flere ganger – og fra 1996 har den blitt vist fast hver eneste julaften på statskanalen.

Det krevde to ukers innsats å få denne installasjonen på plass.

Mer filminspirasjon

Jared Jiann Lih Chuah er ikke den eneste konditoren i byen som har latt seg inspirere av filmens verden.

Nylig laget Sverre Sætre, som i år feirer 20 år med konditori på Briskeby, en miniversjon av Willy Wonkas sjokoladefabrikk av – ja, du gjettet riktig – sjokolade.

Dette i anledning «Wonka»-premieren på Colosseum kino på Majorstuen – nok en filmatisering som handler om Roald Dahls fiktive, eksentriske og sjokoladeglade fabrikkeier.

Store egg og små gleder

Franskfødte Pascal Dupuy, som i løpet av sine mange år i Oslo, har satt sitt preg på hovedstaden med flere avdelinger av Pascal Konditori, har også sansen for å lage store sjokoladekreasjoner – blant annet har han hatt kjempepåskeegg på to meter i høyden utstilt i vinduet i konditoriet i Henrik Ibsens gate, som for øvrig er fast kakeleverandør til Hans Majestet Kongens Garde.

Tidligere denne uken sørget han imidlertid for å spre små gleder i førjulstiden i hovedstaden da han sammen med datteren kom med julehilsen til barneavdelingene på Rikshospitalet og Ullevål sykehus.

«Vi håper det kan glede både barn og deres søsken i en sykehushverdag. Dette er en tradisjon vi prøver å etterleve både til jul og påske», oppsummerer Pascal om tradisjonen på Instagram.Powered by Labrador CMS