3-0 etter 30 minutter. Disse gutta skyter i mål, og ikke stang ut. David Hickson fikk utnyttet farten sin og var svært aktiv i starten av kampen. Foto: Bjørnar Morønning

Skeid 2 er klare for 3. divisjon etter å ha slått Nesodden hele 9-2 i heftig høstregn

– Nå blir det bedre matching for oss unge spillere, sa 17-årige Abel William Stensrud da seieren var i boks. Han får full støtte av trener, evig unge Morten Berre.

Publisert

Mens A-laget sliter med å sikre plassen i 1. divisjon, er Skeid 2 klare for 3. divisjon etter å ha slått Nesodden 9-2 i den avgjørende kvalifiseringskampen. Den siste kampen, mot Grorud 2 blir dermed betydningsløs. Både Skeid 2 og Grorud 2 rykker opp.

— Det er viktig for oss å rykke opp. Vi må utvikle våre egne, unge spillere, og i 4. divisjon får vi ikke tøff nok matching. Det blir for ujamne lag, sier Skeids Morten Berre.

Kampfakta

Skeid 2 - Nesodden 9-2

Skeids mål : Ismaheel Taofeek, David Hickson, Abel William Stensrud, Emil Tjøstheim, Mustafa Hassan Ahmad (2), Simen Hestnes (3)

Berre (44) har selv spilt på Skeid 2 i noen av årets kamper. Han har fra tidligere lang erfaring fra toppfotball og har, foruten en proffkarriere i Tyskland, spilt på høyeste nivå i Norge for Skeid, Haugesund, Viking og, ikke minst, for Vålerenga.

Morten Berre oppildnet spillerne til innsats. Foto: Bjørnar Morønning

Berre sto i denne kampen på sidelinjen med A-lagets hovedtrener Tom Nordlie. Sammen gjorde de en good guy, bad guy act, hvor Berre tok seg av good guy rollen.

Spillet varmet i høstregnet

Det var godt gammeldags høstregn, og nordavinden fikk fritt spillerom over Ekebergsletta. Kampen hadde blitt utsatt, men allikevel hadde publikum møtt opp. Paraplyene sto tett langs den ene sidelinjen.

For Skeid-tilhengerne varmet det som skjedde ute på banen. Skeids varemerke, unge, teknisk gode spillere fra egen stall, var Nesoddens utvalgte helt overlegne. Dette Skeid-laget har lært det spillerne på A-laget ikke får til. Å skyte stang inn, ikke stang ut.

Skeid tok ledelsen etter få minutter. David Hickson ble felt, og Simen Hestnes satte straffesparket sikkert i mål. Det var det første av hans tre mål.

Simen Hestnes gjorde tre mål og ble kampens toppskårer. Her passerer han Nesoddens Oscar Halvorsen og Jacob Bjørndal Foto: Bjørnar Morønning

Etter ville jubelscener forsøkte Tom Nordlie å få spillerne ned på bakken igjen, men det skjedde ikke før Nesodden hadde utlignet til 1-1. Derfra stakk Skeid unna, og vant til slutt 9-2.

Alle innbytterne fikk spille

Skeid stilte med hele sju innbyttere, og alle fikk etter hvert sjansen på banen. Reglene for 4. divisjon tillater det. Toppskårer i kampen ble Simen Hestnes med tre baller i nota. Dagens mål sto Mustafa Hassan Ahmad for, da han skrudde en ball opp i krysset med yttersiden av foten.

— Det her gikk jo bra, men det var viktig å holde konsentrasjonen gjennom hele kampen. Etter at Nesoddens Oscar Halvorsen ble utvist tidlig i andre omgang, var jeg temmelig sikker på seier, sa Berre etter kampen.

Tom Nordli forklarer hvordan han vil at junioren Sander Brauer Ersoy skal spille. Foto: Bjørnar Morønning

På andrelagene får klubben stille til kamp med maksimum tre spillere over 22 år. For klubbene er andrelaget en sentral del av spillerutviklingen.

Mange i fotballnorge vil ha andrelagene over i en egen serie, men til nå har Norges Fotballforbund latt andrelagene være en del av det store seriesystemet.

Gode juniorer blir bedre av å spille med mer erfarne spillere

— Vi har klart å lage en god mix av unge og mer erfarne spillere. Det er mange juniorer som spiller her, og vårt mål er å utvikle nye A-lagspillere herfra, sa Berre.

En av juniorene som imponerte i det hustrige været var førsteårsjunioren Abel William Stensrud. 17-åringen ligger i toppen av skåringstabellen sammen med Taofeek Ismaheel. Mens Ismaheel har mange innhopp på A-laget, er dette fortsatt et mål for Stensrud.

Førsteårs junior Abel W. Stensrud drømmer om en plass på A-laget. Da er det bare å fortsette og gjøre slik, lage mål. Foto: Bjørnar Morønning

— Som spiss må jeg bare stå på, skåre mål og jobbe iherdig, sa Stensrud, som har spilt i Skeid i fire år nå.

To lag og en dommertrio, men ingen bane

Da kampstart nærmet seg gikk det opp for spillere og ledelse at det ikke var noen ledig bane. Kampen var satt opp på KFUMs bane på Ekeberg, men det hadde ikke klubben fått med seg.

— Disse opprykkskampene er det høyeste nivået som arrangeres av fotballkretsene. Da er det utrolig at Oslo Fotballkrets ikke har sjekket at banen kampen var satt opp på var ledig, sa Nesoddens Lars Eriksen.

Mustafa Hassan Ahmad lagde kampens fineste mål da han skrudde ballen i krysset etter 54 min. Foto: Bjørnar Morønning

Med velvilje fra KFUM, som avsluttet sin trening for å gi plass til kampen, og med smidighet fra Skeid og Nesodden, kunne dommer Eirik Wisted Thu sette i gang kampen noe forsinket. Kampen måtte avsluttes før klokka 22.15. Da blir nemlig lysene slukket på Ekeberg kunstgress.

Tøyskift og verdisaker måtte spillerne ta med seg ut til kampbanen. Det var ingen garderobe ledig.

Dommer Thu, hadde en god kamp, og han imponerte med å stille i kortermet dommerdrakt. — Så lenge vi er i fotballens sommersesong, stiller jeg i korte ermer, kommenterte han.

Folkets kamp

Søndag spiller Skeids A-lag en helt avgjørene kamp for å holde seg i 1. divisjon. Motstander er Ullensaker/Kisa. Noen av heltene fra Ekebergsletta blir garantert å finne på A-laget. Skeid innbyr til gratis inngang og lar sponsorer og privatpersoner betale for billettene. Blant annet betaler VIFs hovedpartner, Intility, ti kroner for hver tilskuer som møter opp på Intility arena på søndag klokka 18.

Tiltaket ble gjort også i fjor, til hjemmekampen mot Bryne. Da var opprykket til 1. divisjon allerede i boks, men tilskueroppmøtet var upåklagelig. Samlet bidrar sponsorer og private skeidentusiaster med i overkant av 150 kr pr tilskuer. Tiltaket har blitt kalt Folkets kamp.

Powered by Labrador CMS