Johnny Buduson kom på banen for Skeid i andre omgang, og tente bortelagets håp med sin skåring etter 77 minutter

Straffespark, rødt kort og nær håndgemeng da Kjelsås og Skeid barket sammen i lokaloppgjør

Et tvilsomt straffespark fem minutter på overtid fastsatte resultatet i lokaloppgjøret mellom Skeid og Kjelsås. Straffesparket fikk Twitter-tråder til å gløde. Skeids opprykk kan ha røket i samme sekund.

Skeid har ikke tapt for Kjelsås på de ti siste forsøkene. Lørdagens oppgjør var tredje siste runde i 2. divisjon er settingen klar. Skeid bør vinne om de fortsatt skal lede an i kampen om opprykk, og Kjelsås bør vinne for å unngå å rykke ned.

Oppgjørene er kjent som ett av Oslo-fotballens store lokaloppgjør innen. Ville denne kampen bli den siste på en lang stund?

Det kokte over på banen

Kampen endte 2-2, og avgjørelsen kom da Kjelsås utlignet på et meget tvilsomt straffespark fem minutter på overtid. Kjelsås Jesper Solli forfulgte en ball inn i Skeids målfelt, og løp inn i beina til midtstopper Haider Altai som falt.

— Det ser ut som frispark andre veien, skriver fotballtrener Harald Janeschitz på Twitter.

Kjelsås fikk også tildelt et straffespark i første omgang, også det så veldig lettkjøpt ut. Begge ganger var det lagets kaptein Jesper Solli, som var innblandet.

På direkte spørsmål om han utnyttet en usikker dommer i de situasjonene, svarte Solli at hans mening var at begge situasjonen var klare straffespark. Og han mener at laget burde hatt ett straffespark til i første omgang.

Gjorde alt for å få ny straffe

Da han hørte at det var 20 sekunder igjen av kampen, satset han nemlig alt for å få et nytt.

— Jeg løp inn i Skeids målfelt. Jeg kom meg på innsiden av forsvareren, og da var det lett. Jeg vil kalle det dårlig forsvarsspill, sa Solli, som altså langt på vei innrømmer at straffesparket var konstruert.

Kjelsåskaptein Jesper Solli mente at begge straffesparkene var greie

Skeids trener, Gard Holme, som ulikt sin forgjenger, Tom Nordli, ser ut til å være umulig å få ut av fatning hadde følgende kommentarer til VårtOslo

— Det her var en tett og intens kamp, slik et lokalderby skal være. Da vi gikk opp i ledelsen ble vi litt for feige, vi kunne fortsatt å presse på, sa Holme.

Kjelsås satte premissene i første omgang

— Den første halvtimen i dag var ikke bra, men resten av kampen viser laget en enorm lagmoral. I dag taper vi for et lag som får to straffespark, og som har en spiller som er veldig flink til å få det, påpeker Skeid-treneren.

Kjelsås gikk ut som bare Kjelsås kan, med full innsats og tøffe dueller. Skeid var som paralyserte, og ble med på Kjelsås sin nærkontaktfotball. Skeid var uten eget spill i starten av kampen.

Kjelsås tok ledelsen etter en halv time med sin nyinkjøpte, meget dyktige spiss Ole Erik Midtskogen. Han satte lagets første straffespark høy og hard i mål. Kjelsåsledelse halvveis var riktig etter spillet som ble vist.

Direkte rødt kort

I andre omgang kom skeid i gang. Allerede etter ett minutt hadde laget skaffet seg tre cornere. Etter 65 minutter får Kjelsås Akinbola Akinyemi direkte rødt kort for å ha angrepet en motspiller utenfor banen.

Utvisningen forandrer kampbildet. Skeidlaget får ro, og etter 70 minutter skyter David Hickson fra skrå vinkel. Ballen går i tverrliggerens underside, spretter ned i bakken, og ut i feltet.

Der er Johnny Buduson og stanger ballen i mål. Buduson hadde vært på banen i få minutter.

Fullt hus er sjelden vare på fotballkampene i byen. Det viser verdien av lokaloppgjør

Skaden han pådro ser i begynnelsen av september har holdt ham ute av laget helt til nå. Like etter sitter en ny ball i nota bak tidligere Skeidkeeper Emil Fisksvik i Kjelsåsmålet.

Denne gangen er det Skeids nye spisstalent Abel Stensrud som slår til på volley etter et innlegg fra Felix Anthonessen.

— I først omgang bommet vi på kampplanen. Vi skulle styre matchen, men det klarte vi ikke. Vi fikk strekk i laget, og vi var uvant med underlaget, sa Skeids midtbanespiller Simen Hestnes etter kampen.

Dommeren ble viktigste mann på banen

Kampens dommer, Anders Bodding, har fått mye tyn fra mange hold på sosiale medier etter kampslutt. Det var en dag hvor han mange ganger kom i fokus for avgjørelser spillerne på begge lag mente var feil.

Både Jesper Solli og Simen Hestnes var enige om at dommeren ikke hadde sin beste dag på banen, selv om Hestnes uttalelser var mer fargerike. Dommer Bodding holdt rett og slett ikke mål til å dømme i dette tette lokaloppgjøret.

Rammen rundt kampen var fin. Over 600 tilskuere overvar kampen, og det er over fem ganger så mange som en vanlig hjemmekamp på Grefsen stadion. Etter kampen var det imidlertid på grensen til håndgemeng mellom spillerne på de to lagene.

Kampfakta: Kjelsås – Skeid 2-2 (0-1). Mål: 30 min. 1-0 Midtskogen (str), 77 min. 1-1 Buduson, 84 min 1-2 Stensrud, 95 min 2-2 Midtskogen (str)

Skeids lag: Kvarekvål – Tveiten, Berglie (k) Altai – Pettersen, Hestnes, Anthonessen, Hickson, Vestvatn – Stensrud, Andersen

Innbyttere: Melchior, Borgersen, Buduson, Ness