Ordfører Marianne Borgen med medaljemottaker Amund Kveim.
I fjor var det Amund Kveim som ble tildelt St. Hallvard-medaljen, for sitt arbeid med å bevare Østensjøvannet og naturen rundt. Her gir daværende ordfører Marianne Borgen medaljen til en stolt Kveim.

Hvem skal få Oslos gjeveste pris? Nå kan du være med å bestemme

Frem til 29. januar kan du være med på å bestemme hvem du mener har gjort seg fortjent til Oslos høyeste utmerkelse, St. Hallvard-medaljen. Den tildeles noen som virkelig har gjort en innsats for hovedstaden.

Publisert

St. Hallvard-medaljen er er Oslos høyeste utmerkelse, en heder til personer som har gjort en verdifull innsats og betydd mye for byen og dens utvikling. 

Nå kan alle innbyggerne i Oslo komme med forslag til hvem de mener skal få æren av å bli tildelt den gjeve prisen. 

Foreslår Raymond Johansen

I kommentarfeltet på Oslo kommunes offisielle Facebookside har det allerede kommet inn et par kommentarer om forslag til hvem som fortjener prisen. 

En av dem som er foreslått er tidligere byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

– Han vil aldri bli glemt! tilslutter en annen.

Andreas Diesen fortjener denne, for sin fantastiske innsats og kompetanse om Oslos musikalske historie, foreslår en annen.

Oppkalt etter byens skytshelgen

St. Hallvard-medaljen ble utdelt første gang i 1956. Medaljen har ikke blitt utdelt hvert år, og det har variert fra år til år om en eller flere personer har mottatt medaljen.

Navnet er hentet fra byens skytshelgen, St. Hallvard (ca. 1020 – 1048). Det er tradisjon for at St. Hallvard-medaljen derfor utdeles på en dato like før eller etter St. Hallvard-dagen, som er den 15. mai.

Amund Kveim fikk St. Hallvard-medaljen i fjor

I 2023 mottok Amund Kveim St. Hallvard-medaljen for sin kamp for å bevare naturen rundt Østensjøvannet.

– I over 20 år har han ledet Østensjøvannets Venner og kjempet for å bevare naturen rundt Østensjøvannet. Han har vært særlig opptatt av å gi beslutningstakerne innsikt i betydningen av å ta vare på naturområder i urbane strøk, sa daværende ordfører Marianne Borgen.

Også flere personer kan få utdelt prisen samme året. I 2022 var det nemlig Aashild Korsgaard og Magnhild Sørbotten som mottok St. Hallvard-medaljen, for deres engasjement og arbeid for mennesker med funksjonsnedsettelser.

Medaljen følges av et diplom, hvor det fremgår for hvilken fortjeneste medaljen er tildelt.

Send en e-post med en kort begrunnelse om hvem du synes fortjener prisen, til postmottak@oslobystyre.no. Fristen er mandag 29. januar 2024.Powered by Labrador CMS