Aamir Javed Sheikh og Kjell Magne Bondevik under 2020-konferansen om hvordan man kan bekjempe hat og diskriminering. Konferansen ble arrangert av Stiftelsen Dialog for fred i samarbeid med Muslim World League. I år får lederen av MWL brobygger-pris.

Mottakere av brobyggerpris samlet i Operaen

Brobyggerprisen 2021 deles ut i Operaen mandag kveld. Det er ventet demonstrasjoner når ledere for de tre monoteistiske religionene får prisen samlet.

Publisert

Årets brobyggerpriser går til Kirkenes Verdensråd ved generalsekretær Ioan Sauca, til den moderate islamske lederen Mohammad Bin Abdulkarim Al-Issa og til stifter og leder av Det religiøse fredsinitiativet, rabbiner Michael Melchior.

– Alle de tre mottakerne er i Norge nå. De kommer mandag kveld for å ta imot prisen sammen. Det har ikke vært lett å bidra til at de skulle møtes. Mange krefter har jobbet for at det ikke skulle skje, og jeg har hørt at det planlegges demonstrasjon. Derfor er det stort at de likevel, tross motstand blant sine egne, velger å møte opp, sier Aamir J. Sheikh, leder for 14. august-komiteen, til NTB.

Samme gud, barn av Adam

Komiteen står bak tildelingen av brobyggerprisen, som i år har fått en del kritikk.

Sheikh sier alle har ansvar for å ta ansvar for sine egne holdninger

– Det er blant annet ganske mye hat som spres blant grupperinger med religiøs tilhørighet. Der mener vi lederne har et spesielt og felles ansvar for å bidra til at slik hat ikke spres, og at man viser hverandre respekt. De har jo et fellesskap i at de ber til samme gud og ser seg selv som barn av Adam. Hvorfor da så mye konflikt og hat, spør han.

Powered by Labrador CMS