De involverte er ifølge politiet siktet for grovt skattesvik og grov hvitvask i millionklassen.
De involverte er ifølge politiet siktet for grovt skattesvik og grov hvitvask i millionklassen.

Tre pågrepet i aksjon mot kriminelt nettverk i transportbransjen. – Alvorlig

Til sammen 40 tjenestepersoner fra politi og skatt deltok i den koordinerte aksjonen mot seks ulike adresser i Oslo og Sandnes kommune. Kan være del av organisert kriminalitet.

Publisert

Tirsdag gikk politiet til aksjon mot et kriminelt nettverk i transportbransjen i Oslo-området og i Sandnes kommune i Rogaland.

– Tre personer ble pågrepet og en person er etterlyst i saken, opplyser politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen i felles enhet for utlending og forvaltning i Oslo politidistrikt

De involverte er ifølge politiet siktet for grovt skattesvik og grov hvitvask i millionklassen. Politiet etterforsker de pågrepne som del av en organisert kriminell gruppe, noe som tilsier en forhøyet strafferamme på inntil tolv år i fengsel.

– Alvorlig

Til sammen 40 tjenestepersoner fra politi og skatt deltok i den koordinerte aksjonen mot seks ulike adresser i flere kommuner.

– Oslo politidistrikt ser alvorlig på det som er avdekket. Store verdier er unndratt beskatning, og handlingene er et alvorlig angrep på den frie konkurransen i transportbransjen, som i ytterste konsekvens kan virke konkurransevridende.

– Saken har sin opprinnelse fra A-krimsenteret i Oslo. Skatteetaten har gjort en veldig viktig innsats i saken fram til nå, og vil bidra videre i etterforskningen. Dette er et godt eksempel på hva samarbeidet mellom ulike etater kan utrette, sier Meeg-Bentzen.

Powered by Labrador CMS