Korona setter en stopper for at både store og små kan samle seg på Youngstorget 8. mars i år. Her en ung feminist fra markeringen i 2019.

Ingen 8. mars-tog i Oslo i år. I stedet blir det en digital markering

Kun en drøy uke før kvinnedagen kunngjorde byrådet i Oslo nye, strenge koronatiltak. Den tradisjonsrike 8. mars-markeringen på Youngstorget er blant arrangementene som ryker. I stedet planlegges digital markering.

Publisert

— Vi kan ikke møtes så mange mennesker ute, dessverre, sa byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV) til NTB etter kommunens kunngjøring av de nye strenge koronatiltakene søndag kveld.

Innstrammingen innføres etter at det er meldt om høye smittetall i hovedstaden den siste tiden.

Planlegger digital markering

De innebærer blant annet stenging av serveringssteder og butikker, forbud mot arrangement og oppfordring om at folk unngår private sammenkomster. De gjelder fra 2. til 15. mars.

Den internasjonale kvinnedagen 8. mars, som vanligvis markeres med parader og appeller i Oslo, faller dermed midt i nedstengingsperioden.

Men årets markeringen har lenge vært planlagt å finne sted i digitalt format, og de nye innstrammingene har små konsekvenser for arrangementet, opplyser Thea Borkhus Gabrielsen i arbeidsutvalget i 8. mars-komiteen i en epost til NTB søndag kveld.

Understreker at markeringen ikke er avlyst

— Det har ikke vært planlagt noe tog i anledning 8. mars i år, og det tradisjonelle torgarrangementet har lenge vært planlagt erstattet med en digital stream med politiske appeller og kulturinnslag, sier hun.

— Den største forskjellen dagens nye retningslinjer medfører for oss, er at vi ikke får vist de valgte parolene med parolebærere på den måten vi hadde planlagt, legger hun til, og understreker at markeringen ikke er avlyst.

Smitte etter 8.mars-markering i fjor

— Vi kan ikke møtes så mange mennesker ute, dessverre, sa byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV), til NTB etter kunngjøringen av de nye koronatiltakene søndag kveld.

Byråden opplyste at flere personer ble koronasmittet som følge av fjorårets tog.

— Så det er absolutt ikke mulig å ha store forsamlinger, sa Thorkildsen.

— Men det man kan gjøre, det er å bidra med alt vi har av kreativitet i sosiale medier, la hun til.

Powered by Labrador CMS