Oslo 20231018. Demonstrasjon utenfor Israels ambassade natt til onsdag.Foto: Lise Åserud / NTB
Solid politioppbud da demonstranter samlet seg utenfor Israels ambassade fra 23-tiden tirsdag kveld og holdt på til ett-tiden i natt.

Demonstrasjon i natt utenfor Israels ambassade i Parkveien

Flere demonstranter samlet seg sent i går kveld utenfor Israels ambassade i Parkveien. Demonstrasjonen ble avsluttet ved 1-tiden natt til i dag, men tas opp igjen nå i morges.

Publisert

De første demonstrantene ankom stedet ved 23-tiden, sier politiets operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter til NTB.

På det meste var det rundt 100 personer som samlet seg utenfor ambassaden, men ved 1-tiden ble demonstrasjonen avsluttet.

Ikke varslet på forhånd

– De er engasjerte, og det er rop og sterke meninger, sa Nysæter til NTB mens demonstrasjonen fortsatt pågikk.

Til NRK sa operasjonslederen at enkelte av deltakere fremsto som noe aggressive, men at det ikke medførte konfrontasjon mellom politiet og demonstrantene.

Oslo 20231018. Demonstrasjon utenfor Israels ambassade natt til onsdag.Foto: Lise Åserud / NTB
I dag er det varslet nye demonstrasjoner mot Israel på 7. juniplassen foran Utenriksdepartementet.

Demonstrasjonen var ikke meldt inn på forhånd. Onsdag morgen klokken 9 er det varslet inn markering utenfor Utenriksdepartementet.

Palestinske myndigheter har oppfordret til å demonstrasjoner utenfor israelske ambassader verden over etter at Al Ahli-sykehuset i Gaza by ble truffet av et raketter, skriver TV 2.

Det er foreløpig uklart hvem som avfyrte rakettene. Tirsdag kveld beskyldte partene i konflikten hverandre for å stå bak angrepet som kostet flere hundre mennesker ved det palestinske sykehuset livet.

Powered by Labrador CMS