Politifolk på C. J. Hambros plass ved London pub og Per på hjørnet etter terrorskyting natt til 25. juni i fjor.
Det ble avfyrt flere skudd i 01.15-tiden natt til lørdag 25. juni 2022 på utsiden av London pub i Oslo sentrum. Nå er nok en person siktet i saken.

Ny person siktet etter terrorangrepet 25. juni i fjor

En kvinne i 30-årene er i høst siktet etter fjorårets masseskyting i Oslo.

Publisert

28. september 2023 ble ytterligere en person etter terrorangrepet i Oslo 25. juni 2022 siktet, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding tirsdag ettermiddag. 

Den siktede er en kvinne i 30-årene som er norsk statsborger. Hun er siktet for medvirkning til grov terrorhandling, og grunnlaget for siktelsen er innholdet i meldinger kvinnen skrev før angrepet i Oslo skjedde i fjor sommer. 

Tekstet med E-tjenesten

Kvinnen trodde hun skrev meldinger med en person tilknyttet ISIL. I realiteten var vedkommende imidlertid agent for Etterretningstjenesten, ifølge politiet.

Tidligere er kvinnen siktet for å ha deltatt i en terrororganisasjon i tilknytning til sitt opphold i Syria i 2014.

«Oslo tingrett har besluttet at det foreligger skjellig grunn til mistanke om medvirkning til grov terrorhandling», heter det i pressemeldingen.

Ber kvinnen ta kontakt

Den siktede kvinnen, som er etterlyst internasjonalt, er selv foreløpig ikke informert om siktelsen, opplyser Oslo-politiet. 

Dette som følge av at politiet ikke har lyktes med å komme i kontakt med henne. Politiet ber kvinnen om å kontakte politiet eller sin advokat.

Heller ikke advokat Petar Sekulic, som kvinnen har fått oppnevnt som forsvarer, har lyktes med å komme i kontakt med henne.

– Jeg har ingen opplysninger der jeg med sikkerhet kan si hvor hun er, sier Sekulic til NTB.

– Hun oppholder seg på et kjent sted for oss i utlandet, sier politiadvokat Ingvild Myrold til mediebyrået, og til VG forteller hun at kvinnen har vært i politiets søkelys siden i fjor sommer.

Flere siktede

Terrorsiktede Zaniar Matapour ble overmannet og pågrepet etter masseskytingen natt til 25. juni ved to utesteder i sentrum under pridefeiringen i hovedstaden, der to menn ble drept og et titalls mennesker skadet. 

Matapour har klaget på soningsforholdene i fengsel, men mandag denne uken kom retten frem til at forholdene ikke er i strid med menneskerettighetene, og fengslingen ble forlenget.

Blant de øvrige siktede i saken, er Arfan Bhatti som er siktet for medvirkning til terrorskytingen. Den norske islamisten, som nekter straffskyld, oppholder seg i Pakistan og er begjært utlevert til Norge av norske myndigheter.

Myrold sier at politiet vet at det er en relasjon mellom kvinnen og en av de andre siktede, men ønsker ikke å gå ut med hva slags relasjon, melder NTB.

Powered by Labrador CMS