To personer ble drept og 21 personer skadet da det ble løsnet skudd mot utesteder i 01.15-tiden på utsiden av London pub i sentrum av Oslo natt til 25. juni i fjor.
To personer ble drept og 21 personer skadet da det ble løsnet skudd mot utesteder i 01.15-tiden på utsiden av London pub i sentrum av Oslo natt til 25. juni i fjor.

Tiltalebeslutningen etter masseskytingen klar – siktes for grov terrorhandling

Oslo politidistrikt sendte torsdag forslag om tiltalebeslutning mot Zaniar Matapour til Oslo statsadvokatembeter.

Publisert

Etter terrorskytingen i Oslo sentrum 25. juni 2022, er Matapour er nå siktet for å ha begått en grov terrorhandling, jf. straffeloven § 132, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Riksadvokaten skal ta endelig stilling til hvorvidt det skal reises tiltale og hvordan denne i tilfelle skal utformes.

Venter på utlevering

– Som kjent er Arfan Bhatti begjært utlevert fra Pakistan, og i tillegg er to andre personer siktet i saken. Siktelsene mot disse personene opprettholdes, og det pågår fortsatt aktiv etterforskning av saken mot dem, sier politiadvokat Ingvild Myrold i Oslo politidistrikt i en pressemeldingen.

Politiadvokaten understreker at selv om de opplever utleveringsprosessen mot Bhatti i Pakistan som grundig og med god progresjon, er det ikke avklart når en eventuell utlevering til Norge vil kunne finne sted.

Vurderer separat hovedforhandling

– På denne bakgrunn vil statsadvokaten og riksadvokaten vurdere om det bør gjennomføres en separat hovedforhandling mot Matapour, eller om hovedforhandlingen bør vente til etterforskningen mot alle de siktede er avsluttet, utdyper Myrold.

Powered by Labrador CMS