Oslo 20230517. Barnetoget på vei oppover Karl Johans gate under 17.mai-feiringen i Oslo.Foto: Frederik Ringnes / NTB
– Det blir kanskje nesten litt for varmt for dem som skal gå i bunad, sier meteorolog Charalampos Sarchosidis om været på 17. mai.

Slik blir 17. mai-været i Oslo: – Man får bare være optimistisk

En god og varm temperatur på 17. mai er det ganske sikkert at det blir. Likevel er det en ting som kan true været på nasjonaldagen.

Publisert

Vårværet sniker seg innpå, men det har fortsatt vært dager med regn og vind den siste uka. Mange er nok derfor spente på hvordan været vil prege nasjonaldagen i hovedstaden. 

Ifølge Yr.no kan det se ut til at det blir nærmest sommervær i Oslo på 17. mai: Opp til 23 varmegrader, minimalt med vind og klarvær.

– Vil nok ikke ødelegge hele dagen

Vakthavende meteorolog på Meteorologisk institutt, Charalampos Sarchosidis, forteller at prognosene fortsatt er veldig usikre, men at det foreløpig lover godt. 

– Temperaturen har det vært sikrere å uttale seg om. Den kommer mest sannsynlig til å være på et sted mellom 17-22 varmegrader. Kanskje nesten litt for varmt for dem som skal gå i bunad, sier Sarchosidis.

Det store spørsmålet er likevel om det blir oppholdsvær eller ikke, forteller meteorologen. 

– Det eneste som truer været denne dagen er om det blir regnbyger. Det vil nok ikke ødelegge hele dagen, siden det i så fall kommer til å dukke opp utover ettermiddagen.

– Man får være optimistisk

Sarchosidis forklarer at sannsynligheten for regn foreløpig er lav, og at prognosene blir sikrere og sikrere jo nærmere datoen vi kommer. 

– Den ferske prognosen fra i dag tidlig viser at det ikke er sannsynlig med byger. Men ettermiddagsbyger trives best i indre strøk over varme og land, og er ikke så glad i havet. Man får bare være optimistisk.

– Men de fleste tallene lover foreløpig en varm 17. mai, og med sol og klar himmel blir det garantert over 20 grader, avslutter Sarchosidis.



Powered by Labrador CMS