DNT langøyene
Den gamle vaktmesterboligen på Langøyene er nå blitt turisthytte i regi av DNT Oslo og omegn. Foto: DNT Oslo og omegn

Visste du at du kan leie din egen DNT-hytte på Langøyene?

Skulle du gjerne dratt på øytur, men er skeptisk til å overnatte ute i friluft? På Langøyene tilbyr DNT deg å leie deg inn på egen turisthytte.

Tror du at DNT-hytter kun er for skogs- og fjellturer, for eksempel på en tur i Oslomarka eller i Jotunheimen? Tenk igjen!

Med sommersesongen rett rundt hjørnet presenterte VårtOslo i formiddag en guide til øyene rett utenfor havnebassenget i hovedstaden. På de fleste av disse øyene er overnatting og telting forbudt, men på Langøyene er dette fult lovlig.

Skulle du derimot være av den mer bedagelige typen, som liker mer ordnede forhold enn teltduk og ruglete liggeunderlag, finnes det her også muligheter for å leie seg inn på en ekte DNT-hytte. Kun en liten ferjetur med Ruter-billett fra Aker brygge. Smak på den.

Vaktmesterbolig ble DNT-hytte

Den gamle vaktmesterboligen på Langøyene ble sommeren 2014, etter at lokallaget lenge hadde hatt en drøm om å tilby overnattingstilbud ved fjorden, åpnet som turisthytte av DNT Oslo og omegn.

Lokalene leies av bymiljøetaten i kommunen og her er det i tillegg til overnattingsplass også muligheter til å delta på kajakk-kurs i løpet av sommersesongen.

— Dette er veldig morsomt å ha fått til. Her er det landlig, stille og rolig – samtidig kort avstand til Oslo sentrum, sa hyttesjef og markainspektør hos DNT Oslo og omegn, Janet Bydal, til Aftenposten ved åpningen.

15 senger og standard utrustning

Hytta er standard utrustet for selvhushold med elektrisk komfyr og strøm, kaffetrakter, to utegriller, kjøle- og fryseskap, flere utebord med benker og innlagt kaldt vann. Den har 15 sengeplasser og er åpen fra 13. mai til 1. oktober.

Minst en av de overnattende i de private gruppene må være DNT-medlem. Merk også at man må leie hele hytta med de 15 sengeplassene ved besøk. Desto flere dere er, desto billigere blir det, med andre ord.

For mer informasjon og bestilling henvises det til DNT Oslo og omegn sine hjemmesider.

Merk: I skrivende stund var det ikke mulig å bestille via bookingsystemet. Det står at hytta ikke er ledig ut sesongen. Vi tok kontakt med DNT-leder for avdeling ruter og hytter, Jan Erik Reiten, som mener at dette ikke kan stemme og at det antageligvis skyldes en systemsvikt. Han skal se på saken over påske.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer