En tidligere stans i trafikken på Majorstuen mot øst var årsak til forsinkelsene mandag morgen. Her fra Majorstuen T-banestasjon ved en tidligere anledning.

T-banen: Forsinkelser på alle linjer etter at and tok seg inn i tunnel – etter kort tid meldte også vekselproblemer seg på ny

Mandagen startet med forsinkelser på T-banen som følge av en noe uvanlig årsak.

Publisert

Sporveien meldte i en oppdatering klokken 07.44 at det var forsinkelser på alle linjer. 

«Forsinkelser på flere tog kommer etter stans i trafikken på Majorstuen mot øst», ifølge Sporveien. 

«Flere avganger er dessverre forsinket på grunn av tidligere stans, som gjør at det tar litt tid før trafikken kommer i rute. Beregn ekstra tid for din reise», het det i en oppdatering fra Ruter i deres avviksoversikt like etter.

Like før 08.30 fulgte en forklaring på den tidligere stansen fra Sporveien.

En «anderledes» situasjon

«Vi har hatt en noe anderledes situasjon i morgentimene. Det ducket opp en and i tunnelen mellom Nationaltheatret og Majorstuen. Det andtas at den hadde gått seg vill og at den ikke fant noen av endene i tunnelen, så vår fagandsvarlig måtte inn og hente den ut», het det humoristisk nok fra Sporveien i en oppdatering med et vell av andereferanser.

«Operasjonen gikk kvakkefritt og anda kom seg ut i god behold. Trafikken ble noe forsinket i østgåande retning, men er nå i gang igjen», fortsatte meldingen.

Vekselproblemer på linje 2

Det var likevel ikke slutt på utfordringene i T-banetrafikken med dette. 

Noe etter klokken 10.00 ble det meldt om vekselproblemer på linje 2, som førte til full stans på bærumssiden, mellom Østerårs og Lijordet, før fagleder var på plass for å sveise veksler. 

En drøy time senere var vekselproblemene løst, og trafikken gikk som normalt med noen forsinkelser, ifølge Sporveien.

Like før klokken 11.00 ble det meldt at toget på samme linje med avgangstid klokken 10.42 fra Tveita i retning Ellingsrudåsen var innstilt og ble satt i rute fra Hellerud i retning sentrum klokken 11.13.

Forsinkelser i helgen

Senest i helgen var det forsinkelser på samtlige av T-banens fem linjer. 

Da ikke som følge av andebesøk i en av T-banens tunneler, men etterdønninger av mange reisende i forbindelse med Holmenkollstafetten, ifølge Ruter.



Powered by Labrador CMS