Politiet tok kontroll på en mann med to kniver som løp etter folk i området ved Nationaltheatret T-banestasjon onsdag. En person måtte behandles for stikkskader i en arm.

Siktet for grove trusler etter knivdramaet i sentrum – skal undersøke mannens tilregnelighet

En mann er siktet for grove trusler og kroppskrenkelse etter å ha løpt etter folk med kniv i sentrum onsdag.

Publisert

Siktede er fortsatt pågrepet og sitter i sentralarresten informerer Oslo-politiet om i en pressemelding torsdag formiddag. Politiet jobber med å innhente video samt planlegging av avhør av vitner og fornærmede.

– Han vil i dag fremstilles for prejudisiell undersøkelse. Per nå er han siktet for grove trusler, men siktelsen kan bli utvidet. Vi jobber med å kartlegge hendelsesforløpet og bakgrunnen for hendelsen, opplyser politiadvokat Trine Elisabeth Selnes i Oslo politidistrikt

Ikke avhørt

Torsdag morgen var han fortsatt ikke avhørt, opplyser politiadvokaten til Dagbladet, som skriver at mannen skal undersøkes med tanke på tilregnelighet.

– Dersom det er mulig vil politiet gjennomføre avhør av siktede i løpet av dagen. Vi vil etter dette ta stilling til om vedkommende skal fremstilles for varetektsfengsling, legger hun til.

Stikkskade

I forbindelse med knivepisoden som skjedde ved Nationaltheatret T-banestasjon sent onsdag ettermiddag, fikk en person stikkskade og måtte behandles av ambulanse for lettere skader på stedet.

– Foreløpig fremstår dette som en hendelse med en foranledning mellom pågrepne og noen andre som han hadde en form for kjennskap til, opplyste operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo-politiet onsdag kveld.

Kjenning av politiet

Mannen som ble pågrepet, løp etter tre gutter i retning mot Slottsbakken, hvor han ble pågrepet av bevæpnet politi, ifølge operasjonslederen.

Første melding om hendelsen fikk politiet klokken 17.45. Operasjonssentralen mottok over 20 nødsamtaler fra samme område.

Gjerningsmannen er i 30-årene, kommer fra Syria og er en kjenning av politiet, opplyser politiets operasjonsleder til NRK, som melder at nesten ti personer ble truet med kniv.



Powered by Labrador CMS