Annonse

Slik planlegger du en aktivitetsferie for hele familien

Sommeren står for døren, og for mange av oss betyr det ferietid. Hvis du drømmer om en harmonisk og vellykket ferie sammen med venner og familie, så kan sjansen for suksess økes med god planlegging. Les med for å finne inspirasjon til å planlegge en vellykket aktivitetsferie for hele familien.

Selv om sommerferie for de fleste av oss er synonymt med avslapning og tiltrengt samvær, så kan sommeren også være en trigger for konflikter og irritasjoner. Spesielt for barnefamilier kan det være utfordrende å holde på den gode stemningen gjennom ferien. Hvis du planlegger ferie, med fokus på gode aktiviteter for alle, så er muligheten for å skape gode ferieminner absolutt til stede. Heldigvis behøver en aktivitetsferie ikke koste skjorta, du kan nemlig finne aktiviteter til den beste prisen, sånn at du får mest mulig moro for pengene dine. 

Derfor er aktivitetsferie et godt valg

Vi er alle forskjellige, og har forskjellige preferanser i forhold til hvordan ferien skal tilbringes. Noen av oss liker å ligge på stranden med en bok, mens andre finner stor glede i å traske rundt i en av Europas storbyer. Det finnes selvfølgelig også eventyrere blant oss, som reiser fra kontinent til kontinent, i håp om å fylle ryggsekken med unike opplevelser. 

Hvis du reiser på ferie sammen med venner eller familie, så vil planlagte aktiviteter være med til å skape sammenhold og positivt samvær, og kan være alfa og omega i forhold til om ferien blir vellykket. God planlegging gir god ferie, noe som betyr at det å utføre god planlegging er første steg til en vellykket sommer. 

Slik finner du de beste aktiviter

Når du skal planlegge en sommerferie, om det er for deg selv, vennegruppen eller storfamilien, så gjelder det å ta utgangspunkt i gruppens dynamikk og ønsker. Det vil alltid være en god ide å utføre en avstemning sammen med de andre, før du kaster deg ut i å lage et fullpakket dagsprogram med forskjellige aktiviteter. Når reisegruppen har definert hva slags ferie de ønsker, er det lettere å finne aktiviteter som utfordrer, gleder og inspirerer hele reisegruppen. Hellotickets er en av de beste måter å finne frem til spennende aktiviteter over hele verden. Uansett hvor du skal, og hvilke opplevelser du ønsker å fylle dagene med, så kan du finne massevis av gode muligheter hos dem. 

Aktiviteter for hele familien skaper minner for livet

Hvis du skal planlegge en ferie fylt med spennende aktiviteter for hele familien kan det fort bli en stor oppgave. Men med god planlegging i forveien kan det bli en ferie for livet, hvor hele familien kommer tilbake med opplevelser som har gitt dem minner for livet. Det har nemlig aldri vært enklere å bestille opplevelser i forveien, slik at ferien blir fullpakket av moro samtidig som det er oversiktlig for alle deltakerne. 

Det er selvfølgelig viktig å ta hensyn til barnas alder og interesser når du planlegger aktiviteter til ferien. Små barn har helt andre behov enn tenåringer, hvorav de minste kanskje liker seg best ved bassengkanten eller i sanden på stranden. De større opplevelsene kan gjerne vente til barna begynner å kjede seg rundt bassengkanten - og da kan det for eksempel være moro å sjekke ut utlike snorkeleventyr eller vannsport. 

Husk også å finne en passende mengde aktiviteter uten at det blir for mye. Dere skal jo passe på å tilbringe tid sammen og fordøye de mange fantastiske opplevelsene dere begir dere ut på! Ferietid kan også brukes som planleggingstid for familien, og om konfirmasjonen står for døren neste år, så blir det rik mulighet til å snakke om denne. Flere og flere ungdommer i Oslo velger nemlig humanistisk konfirmasjon, så det kan være lurt å finne ut hva ungdommen i familien virkelig ønsker å gjøre. 

Få mest ut av storbyen med guidede turer

Hvis du er så heldig at du skal besøke en av Europas mange storbyer, eller kanskje endelig har fått råd til et besøk i The Big Apple, så kan det være en fordel å sjekke mulighetene for å booke en guidet rundvisning i byen. Det er også smart å legge en guidet tur til en av de første dagene, da det kan gjøre det tryggere å gå på oppdagelse på egen hånd.

Uansett hva slags ferie du drømmer om, så er det enda større sjanse for å gjøre feriedrømmen til virkelighet dersom du planlegger en ferie med spesielt utvalgte aktiviteter. Når du kommer hjem, kan du nyte sensommeren på terrassen på Bygdøy eller blant andre lokale perler.

Powered by Labrador CMS