Politiet avsluttet innsatsen på stedet etter halvannen times tid torsdag kveld. Fredag ber de om tips fra publikum.

– Hendelsen synes å være innenfor et miljø

Politiet ber publikum om tips etter at en ungdom ble knivstukket i Nydalen torsdag kveld.

Publisert

Det aktive søket etter gjerningspersoner ble avsluttet politiet etter halvannen time torsdag kveld, før saken gikk over i etterforskningsfasen, opplyste operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt.

Det var like etter klokken 20.00 på torsdagskvelden kom meldingen om at en person var stukket med en skarp gjenstand i området. Fornærmede var våken og bevisst da politiet ankom og ble brakt til sykehus. Ifølge NTB, var det en ungdom som ble knivstukket og tre maskerte personer ble sett løpende fra stedet.

– Alvorlig, men ikke livstruende 

– Det ble sendt flere patruljer til stedet og politiet fikk raskt kontakt med fornærmede. Han ble fraktet til sykehus, og er alvorlig, men ikke livstruende skadet, opplyser politiadvokat Anne-Karine Veiding i Oslo politidistrikt i en pressemelding dagen etter.

– Politiet gjorde søk etter gjerningspersoner i går kveld og natt, men per nå er ingen pågrepet. Politiet gjennomførte tekniske undersøkelser på stedet, blant annet vitneavhør. Saken har høy prioritet hos politiet, fortsetter hun.

Politiadvokaten opplyser at politiet etterforsker bredt og jobber ut fra flere hypoteser.

– Har en forbindelse

– Hendelsen synes å være innenfor et miljø, og involverte personer har en forbindelse. Politiet er kjent med involverte personer, uttaler Veiding.

Hun påpeker samtidig at politiet fortsatt er i en innledende fase av etterforskningen.

– Det er for tidlig å si noe konkret om motivet for hendelsen. Politiet jobber med å innhente video og foretar ulike etterforskningsskritt i saken, legger politiadvokaten til.

Politiet ber personer som har tips i saken om å ta kontakt med dem, via politiets tipsportal. Særlig interesserte er politiet i å komme i kontakt med de som måtte ha observert noe i området Nydalen/Storo mellom klokken 19.00–20.00.

Vil ha tips om varebil

Onsdag ble en mann i 20-årene knivstukket på åpen gate på Skøyenåsen. Skadene ble beskrevet som alvorlige, men ikke kritiske.

Politiet gikk også her nok en gang ut for å be om tips fra publikum fredag.

– I forbindelse med etterforskingen av en knivstikking i nærheten av Skøyenåsen på kvelden den 02.08.23 ønsker politiet å komme i kontakt med vitner som har kjørt, eller som har observert en større bil, formentlig varebil/taxi i området Terrasseveien, Dalbakkveien, Promenaden og Låveveien i tidsrommet 22.30-23.45, uttalte politiadvokat Silje Anine Green i Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Politiet sier til NTB at det ikke er noe som peker på at de to knivstikkingsepisodene har noen sammenheng, men at de heller ikke kan utelukke dette.

Powered by Labrador CMS