DEBATT

Koranbrenning og Simen Bondevik
– Jeg etterlyser tydelighet fra byrådsleder Raymond Johansen. Som Oslos øverste politiske leder bør du gå ut og ta tydelig avstand fra koranbrenningen, sier Simen Bondevik

– Si nei til koranbrenning, Raymond Johansen!

Det er liten tvil om at koranbrenning og hatytringene som følger er en trussel for muslimers religionsfrihet. Når foreldre ikke tør å sende barna sine til moskeen i frykt for hets og sjikane, er vi nødt til å ta tak.

Publisert

Den siste tiden har vi sett en trist tendens med stadig mer koranbrenning og hat rettet mot muslimer, også her i Oslo. Tiden er overmoden for at byrådet kommer tydelig på banen og tar avstand fra brenning av Koranen og trakasseringen av muslimer.

Kjære Raymond Johansen, si tydelig nei til koranbrenning og islamofobi! I deres egen byrådsplattform skriver dere at “Oslo skal være en inkluderende by for ulike livssyn”. Hvis disse ordene skal bety noe, er dere nødt til å vise det i praksis. Vi trenger alle stemmer i kampen mot islamofobi og andre former for hets mot religiøse minoriteter.

Muslimer står alene

Som representant for Partiet Sentrum har jeg deltatt på flere markeringer i Oslo mot koranbrenning og islamofobi, både foran Stortinget og utenfor den svenske ambassaden. Det påfallende med alle disse markeringene er at det tilnærmet utelukkende er muslimer selv som møter opp. Hvor er resten av lokalsamfunnet vårt i denne kampen?

18 muslimske trossamfunn gikk for et års tid siden sammen om å sende et brev til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Der beskriver de frykten mange muslimer kjenner på kroppen som følge av islamofobien og koranbrenningen, blant annet skriver de: «Med dagens situasjon føler vi at våre barns identitet og trygghet er truet».

Må tas på alvor

Dette er sterke ord vi er nødt til å lytte til. Det er liten tvil om at koranbrenning og hatytringene som følger er en trussel for muslimers religionsfrihet. Når foreldre ikke tør å sende barna sine til moskeen i frykt for hets og sjikane, er vi nødt til å ta tak.

Derfor etterlyser jeg nå tydelighet fra byrådsleder Raymond Johansen. Som Oslos øverste politiske leder bør du gå ut og ta tydelig avstand fra koranbrenningen.

Muslimer kan ikke lenger stå alene i denne kampen. For oss i Partiet Sentrum vil dette være en av de viktigste sakene hvis vi kommer inn i bystyret etter høstens valg.

Powered by Labrador CMS