Thon Hotel Munch ved St. Olavs plass og regnbueflagg.
Thon Hotel Munch ved St. Olavs plass skal likevel flagge regnbueflagget etter at Thon Hotels bestemte seg for å flagge likevel .

Thon Hotels snur etter prideflaggnekt og Hotel Munch ved St. Olavs plass flagger likevel: – Undervurderte signaleffekten

Hotellkjeden Thon Hotels vil likevel flagge med regnbueflagg etter å ha innført flaggnekt på hotellene sine. De innrømmer å ha undervurdert signaleffekten.

Publisert

Mange har oppfattet vår avgjørelse om ikke å ha prideflagget på våre hoteller som at vi ikke støtter pridemarkeringen. Det gjør vi absolutt, skriver hotellkjeden i en pressemelding onsdag.

– Når engasjerte medarbeidere og venner oppfatter at vi tar avstand fra verdiene vi står for, har vi undervurdert kraften og signaleffekten av å ikke heise prideflagget mens vi feirer mangfoldet, skriver de i meldingen.

– Derfor endrer vi beslutningen og heiser flagget, sier konserndirektør Morten Thorvaldsen.

Oslo 20230607. Thon Hotels snur og tillater heising av prideflagg etter at de meldte tirsdag at de ikke vil heise regnbueflagget på hotellenes flaggstenger i år.
Thon Hotel Opera i Oslo har heist regnbueflagget.

Storm i sosiale medier

Den samme Thorvaldsen uttalte tirsdag at hotellkjeden ønsker å være nøytral og favne alle, og at de derfor ikke ville heise prideflagget på hotellenes flaggstenger.

I sosiale medier har det det siste døgnet vært mange reaksjoner det siste døgnet på flaggnekten.

Blant annet har kjendisstylist Jan Thomas gått ut på Instagram og skrevet at avgjørelsen sårer ham «langt inn i sjela». Programleder Niklas Baarli skrev på Twitter at han aldri ville besøke Thon Hotels igjen.

– Vil vise støtte

Onsdag sier Thon Hotels at hotellkjeden håper og gleder seg til folk tar til gatene og markerer pride også i år, slik mange av deres ansatte skal gjøre.

– Vi vil også vise vår støtte i sosiale medier og på hotellene våre, sier Thorvaldsen.

Thon Hotel Oslo Airport har allerede heist flagget igjen etter forbudet, viser pressemeldingen fra Thon-gruppen.

Powered by Labrador CMS