En skulderkskade gjør at Mark Auk er ute i lang tid.
En skulderkskade gjør at Mark Auk er ute i lang tid.

Viktig Vålerenga-spiller ute i lang tid: – Ikke noe annet alternativ

Mark Auk må opereres i skulderen og kan miste resten av grunnserien for Vålerenga Ishockey.

Publisert

– Det er naturligvis veldig kjedelig for oss at Mark ikke kan være med på en stund. Vi mister en spiller med god spilleforståelse og offensive kvaliteter, og som har vært produktiv og offensivt god for oss, uttaler VIF-trener Fredrik Andersson til Vålerengas nettsider.

– Men det viktigste nå er at Mark kan bli ordentlig frisk og komme tilbake og spille på 100 prosent, for det har han ikke hatt mulighet til å gjøre i de siste kampene, legger treneren til, som sier Auk, som kom til Vålerenga før fjorårssesongen, vil være ute i minst fire måneder.

– Vi må bare se an prosessen underveis med rehabilitering og opptrening som vårt medisinske apparat nå styrer, utdyper han. 

Slitt siden i fjor

Operasjon er nå eneste utvei for den amerikanske spilleren, opprinnelig fra Michigan, som i vår har slitt med skaden.

– Skaden oppsto i den første kampen mot Storhamar, der jeg dro skulderen ut av ledd og skadet en del av benstrukturen der. Jeg hadde en bra sommer med en meget bra rehab og opptrening, men i løpet av de første kampene har skulderen tatt noen harde smeller og gått ut av ledd flere ganger, forklarer Auk selv. 

Håper på sluttspill

– Jeg har ikke vært i stand til å spille for fullt, og da er det ikke noe annet alternativ enn å operere, legger han til.

– Dersom alt går bra underveis, og opptreningen fungerer, er jeg tilbake før sluttspillet, avslutter han.

Powered by Labrador CMS