Jacob Berglund (til høyre) gjorde mål for Storhamar mot Vålerenga i eliteserien i ishockey lørdag. Her i duell Martin Røymark i semifinaleserien i sluttspillet sist sesong.

Vålerenga smadret i toppkampen

Hamar-besøket ble neppe som Oslo-laget hadde håpet på. Vålerengas hockeyspillere satte ikke et eneste mål mot Storhamar som var i storform på hjemmebane.

Storhamar flekset nemlig muskler og vant 4–0 i storoppgjøret mot Vålerenga på egen is lørdag kveld.

Tidligere Vålerenga-spiller Andreas Martinsen åpnet vertenes målkonto drøyt halvveis i den første perioden, før Kenneth Gulbrandsen og Jacob Berglund økte Storhamars ledelse i 2. periode.

Vålerenga forsøkte febrilsk å finne en vei tilbake i kampen, men hjemmelaget holdt unna til en sterk triumf.

Med under minuttet igjen, satte Peter Quenneville spikeren i kisten til 4–0.

Hamar-klubben sitter med det i førersetet på toppen av tabellen. Vålerenga ligger på 3.-plass.

Tidligere lørdag slo Sparta kraftig tilbake mot Frisk og vant 4–0 etter to strake tap mot nettopp Storhamar og Vålerenga.