Kunstverket Soft Spot markerer Norske tekstilkunstneres 40-års-jubileum med en solid dæsj oransje på Flytogterminalens utvendige fasade på Oslo S. Foto: Kulturetaten
Kunstverket Soft Spot markerer Norske tekstilkunstneres 40-års-jubileum med en solid dæsj oransje på Flytogterminalens utvendige fasade på Oslo S. Foto: Kulturetaten

Hvis du digger oransje er dette din tid: Velkommen til Soft Spot på Oslo S

Publisert

Fasaden på Flytogterminalen er i ferd med å bli myk og veldig, veldig oransje. Velkommen til Soft Spot.

I 2017 feirer Norske tekstilkunstnere 40 år, og kunstnerne Sidsel Palmstrøm, Johanne Lund Ness, Malfridur Adalsteinsdottir og Hanne Øverland markerer jubileet med et kunstprosjekt på Flytogfasaden av Oslo S, ifølge en pressemelding.

Soft Spot

  • Åpning fredag 30. juni kl. 16.00.
  • Oslo S, utvendig fasade, sjøsiden av Flytogterminalen.
  • Kunstnerne vil være tilstede.

Kunstverket “Soft Spot” er laget av knall orange støvnetting, et materiale som vanligvis brukes på fasader under konstruksjon eller renovering. Kunstnerne har brukt tekstile teknikker som enkel drapering og hekling med idrettsnett som renning.

Rom for kunst

  • Utstillingen er en del av Rom for kunst, den temporære kunstsatsingen til Bane NOR Eiendom som har vært drevet på Oslo S siden 2001. Intensjonen er å skape positive kunstopplevelser for reisende og besøkende på stasjonen. Kulturbyrået Mesen er produsent og kurator for satsingen.
  • www.romforkunst.no

De tekstile draperiene i stort format kan oppleves som en myk og taktil kontrast til byens harde overflater, ifølge pressmeldingen.

Soft Spot, detalj. Foto: Kulturetaten
Soft Spot, detalj. Foto: Kulturetaten

Flettverk, veving og sammenbinding av tråder eller grener er en av de eldste konstruksjonsmetodene mennesker har benyttet. Kunstnerne forklarer at draperier også har klare referanser til klassisk billedkunst, med tekstilet som beskytter og skjuler, forskjønner og tilslører.

— Slik vi ser det kan byrommet ved Oslo S metaforisk være som en imaginær vev av koblinger mellom mennesker og deres gjøremål, sier de.

Det enorme tekstilkunstverket er 8 meter høyt og 7 meter bredt, og har blitt produsert med hjelp av dyktige assistenter fra master- og bachelorutdanningen på tekstilavdelingen KhiO: Alejandra Torres, Lillian Saksi og Julia Wallman.

Soft Spot er støttet av Kulturetaten i Oslo Kommune.

Powered by Labrador CMS