Sett fra sidelinja

Grüner-trenerne Morten Elverud (bak til venstre), Andre Evensen og Marius Bjerke er godt fornøyd med laget de stiller med. Foto: Christian Boger

Bråstopp for sesongen i Grüner ishall

Det var et spennende Grüner-mannskap som klarte sin første sesong i toppserien på 42 år. Ut ifra forutsetningene var laget til Morten Elverud en uforutsigbar motstander for de andre lagene.

Publisert

Det var et spennende Grüner-mannskap som klarte sin første sesong i toppserien på 42 år. Ut ifra forutsetningene var laget til Morten Elverud en uforutsigbar motstander for de andre lagene.

Denne helga skulle jeg egentlig ha skrevet om hvordan den første kvalifiseringskampen mellom Grüner ishockey og Comet i Halden, dratt fram noen høydepunkter og sagt hvordan noen trekk ville bli viktig å ta med seg til den påfølgende kampen mot Lørenskog. Det skjedde aldri.

11. mars ble resten av ishockeysesongen avlyst av forbundet, og bra er dét. Det som skulle bli sesongens seks viktigste kamper for «oss» blir i stedet det store «Vi» sin kamp mot covid-19. Sett opp mot denne nasjonale krisa blir ishockey veldig trivielt. Dette er en kamp som må vinnes i ordinær tid.

Det føles likevel som et antiklimaks.

Slo Stavanger og Vålerenga

Grüner avslutta sesongen 2019-2020 på en oppløftende måte. Vi fikk til og med dreis på overtallsspillet. Etter å ha felt både Vålerenga og Stavanger Oilers kjapt etter hverandre, var jeg sikkert ikke alene om å glede meg til å se laget bruke erfaringene fra sesongen til å dra i land ei ny eliteseriekontrakt.

Nå blir det etter all sannsynlighet en ny sesong i Getligaen på Dælenenga, uten at det føles så veldig viktig akkurat i dag. Per i dag vet vi egentlig ikke veldig mye om hva slags sesong vi har i vente.

Med sesongens mest ettertrakta kamper kansellert i en sport hvor de økonomiske marginene er små, er det mange klubber og spillere som går en usikker vår i møte. Stjernen og Storhamar har allerede varslet permitteringer. Selv ikke i Stavanger Oilers er pengebingen uutømmelig. Klubber har velta før og kan gjøre det igjen.

Morsomt på Løkka

Hva situasjonen vil bety for en liten klubb som Grüner uten de helt store økonomiske musklene, er for tidlig å si. Før sesongen i år var det kronerulling fra lokale entusiaster for å styrke klubben før seriestart. Er det det som skal til i år igjen?

Det er et spennende Grüner-mannskap som klarte sin første sesong i toppserien på 42 år. Ut ifra forutsetningene har laget til Morten Elverud vært en uforutsigbar motstander for de andre lagene. Vi må krysse fingrene for at de får muligheten til å bygge videre på dagens lag. Da blir det riktig morsomt på Løkka.

Enn så lenge: ta vare på hverandre, så går vi for kaffe og vaffel i kiosken i Grünerhallen til høsten.

Les flere Sett fra sidelinja.

Powered by Labrador CMS